Microsoft και Nokia σε περιπέτειες εδώ και λίγους μήνες…

Από τον Φεβρουάριο οι δύο εταιρίες σε συνεργασία για τη δημιουργία του ‘τρίτου πόλου’, της άλλης επιλογής σε σύγκριση με τα Google Android και Apple‘s iOS.

Τώρα η Nokia που αποδεσμεύεται από το λειτουργικό Symbian και υιοθετεί το οικοσύστημα των Windows Phone ανακοινώνει πως τα κατασκευασμένα από τη Nokia Windows Phones είναι ήδη σε ανάπτυξη και ο “στόχος είναι να υπάρχουν μαζικές πωλήσεις το 2012.”

Ενώ οι μηχανικοί της Nokia ετοιμάζουν το hardware για τα Windows Phone, η Microsoft αποκτά τη δύναμη της πλατφόρμας χαρτών της Nokia και τις δυνατότητες πλοήγησης της εταιρίας. Με αυτά τα χαρακτηριστικά θα ενισχυθεί και η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing, αφού και εδώ ο αγώνας είναι δύσκολος…

Τιμές; θα περιμένουν όπως και τα σχέδια για τους developers. Ένα σημείο-κλειδί για την επιτυχία είναι να καταστεί εφικτό για τους Symbian developers να μετακινηθούν στο Windows phone λειτουργικό εύκολα και… χωρίς φύγουν από ‘μαντρί’!

Όπως είναι εκπρόσωπος της Nokia – δείτε το βίντεο, “όλοι οι Symbian developers θα έχουν δωρεάν εγγραφή για τον επόμενο χρόνο στο Windows developers πρόγραμμα.”

Η Nokia θα ανοίξει και ένα Nokia app store βασισμένο στο Windows Marketplace και την υποδομή του όπου οι developers θα διανέμουν τις apps τους για τα Windows Phone, Symbian ή Series 40 μοντέλα.

Για την ώρα φαίνεται μια διαδικασία επικερδής και για τους δύο…