Μην το… συζητάτατε: ο ενισχυτής Block του βιομηχανικού σχεδιαστή Mateusz Glówka είναι και ηχητικά και αισθητικά ένα αριστούργημα – άλλωστε δεν υπάρχει λόγος να μην… συγκινηθείς από έναν λαμπάτο ενισχυτή!

Σκληρές γεωμετρικές γραμμές και έξι λάμπες. Με τα ‘αρχαία’ αυτά τεχνολογικά εξαρτήματα να δίνουν τη ζεστασιά τους καθώς αναδύονται μέσα από το ανοξείδωτο ατσάλι και το αλουμίνιο. Ταυτόχρονα – γιατί στους λαμπάτους είναι και… πρακτικό ζήτημα, όλο το πάνω τμήμα έχει ειδικά δεσίματα για να μπορείς να ξεσκονίσεις το μέσα τμήμα.

Ο Πολωνός Glówka που έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου της Κρακοβίας στην Πολωνία, δημιούργησε το πρωτότυπο Block μαζί με έναν γνώστη των ηλεκτρονικών, τον κύριο Marian Kopecki, που, όπως λέει το Gizmag, έχει “35 χρόνια εμπειρίας” με τις λάμπες, κυρίως από τον στρατιωτικό χώρο.

Δύο E88CC λυχνίες για διόρθωση RIAA, δύο 6N6P λυχνίες για το τμήμα οδήγησης και δύο 6P3S-E για το τμήμα εξόδου. Μετασχηματιστές εξόδου TG MAN 67 SE και TS 180/121 αλλά και μερικά DS5/200, ένα τμήμα εξόδου 230V, 50Hz IEC 60320 C14 και ένα μηχανικός διακόπτης. Το ποντεσιόμετρο είναι 50 kohm της ALPS και συμπληρώνει το σύστημα…

Το διαστάσεων 300 x 250 x 255 Block ζυγίζει 18 κιλά και χρειάζεται ένα λεπτό για προθέρμανση…

Η πρώτη παρτίδα παραγωγής θα είναι έτοιμη τον Ιούνιο…