Τη Δευτέρα το Facebook αναβάθμισε το χαρακτηριστικό Group που στοχεύει να κάνει την πλατφόρμα έναν καλύτερο ‘χώρο’ για να μπορεί κανείς να μοιραστεί περιεχόμενο με μικρά δίκτυα.

Με την αυξανόμενη σημασία που δίδεται στα μικρά γκρουπ, φαίνεται πως το Facebook δίνει επίσης περισσότερη σημασία στο “επιλεκτικό μοίρασμα”.

Τον Οκτώβριο, έναν μήνα πριν λανσαριστεί το ανταγωνιστικό σύστημα Path, το Facebook παρουσίασε τη δυνατότητα των Groups που δημιουργεί μοιρασμένους χώρους όπου μέλη μπορούν να συμμετέχουν σε κοινά group chats, email λίστες, μοίρασμα κειμένων και photo tagging.

Τώρα η πλατφόρμα βελτιώνει το χαρακτηριστικό και δημιουργεί και το κουμπί “Send” που δημιουργεί πιο συγκεκριμένο τρόπο αποστολής από το κλασικό, σε όλους τους φίλους, κουμπί “Like”.

Μπορούμε να δούμε τις αναβαθμίσεις στις σελίδες Group:

Admin Control: Το Group admin τώρα έχει την επιλογή της διατήρησης της ισχύος έγκρισης νέων μελών.

Questions: Τώρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χαρακτηριστικό του Facebook, Questions, που είναι κάτι σαν μίνι-δημοσκόπηση, μέσα σε group.

Photo Albums: Μέλη των Groups μπορούν ήδη να μοιραστούν φωτογραφίες πιο εύκολα. Τώρα μπορούν να μοιραστούν ολόκληρα άλμπουμ.

Group Search: Όπως στο Gmail, μπορείς να αναζητήσεις μέσα στα posts σε ένα Facebook Group για να βρεις εύκολα περιεχόμενο. Θα διατεθεί μέσα στην εβδομάδα σταδιακά.