Μέρος της παραγωγής της αλλάζει η Sharp όπως ανακοίνωσε πρόσφατα στο τμήμα παραγωγής τηλεοράσεων και συγκεκριμένα στο δεύτερο εργοστάσιο της εταιρίας στην Kameyama.

Η ιαπωνική εταιρία θα αρχίσει να κατασκευάζει και οθόνες για smartphone και tablet σε μικρά και μεσαία μεγέθη που θα βγαίνουν από παράλληλη ροή παραγωγής

Η εξέλιξη αυτή συμβαδίζει χρονικά με τις νέες οθόνες τεχνολογίας “oxide semiconductor material” για οθόνες τύπου TFT LCD. Έτσι όπως έχουμε ήδη δει, θα αρχίσουν να κατασκευάζονται από το νέο έτος λεπτότερες και πιο ελαφριές οθόνες για συσκευές που θα επιτρέπουν σε περισσότερο φως να περνά σε κάθε pixel. Οι οθόνες θα είναι έτσι πιο φωτεινές και θα χρησιμοποιούν λιγότερη ισχύ.

Η εταιρία δεν είπε τι θα γίνει με το άδειο εργοστάσιο της στην Kameyama, που έχει εκκαθαριστεί μετά την πώληση τους εξοπλισμού για κατασκευή τηλεοράσεων. Το δε Reuters από την άλλη αναφέρει πως η ιαπωνική εταιρία θα τοποθετήσει στο εργοστάσιο μια γραμμή παραγωγής οθονών για φορητές συσκευές.

Δεν δόθηκαν λόγοι για την αλλαγή, η Sharp έχει τα δικά της Galapagos tablet και τα τηλέφωνα να υποστηρίξει αλλά η επέκταση της παραγωγής ήρθε και μετά τις φήμες για τη συνεργασία την Apple με την Toshiba και όχι τη Sharp σε έναν συναγωνισμό για τις οθόνες των iPhone.

Η αλλαγή στο εργοστάσιο της Sharp έρχεται σε αντίθεση με τις φήμες για τον ‘γάμο’ Apple και Toshiba ενώ οι οθόνες στις 3.5” ανάλυσης 640×960 είναι κοντά σε αυτές του iPhone 4.

Μάχη στον χώρο του mobile και τεράστια… ‘μπίζνα’!