Άνοδο κερδών έχουμε για τη Microsoft που μάλιστα φτάνει το 31%, αν και για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια τα κέρδη της Apple ήταν υψηλότερα.

Παρά την πτώση στις πωλήσεις του λειτουργικού συστήματος Windows της, και τις ζημιές στο τμήμα online service, η Microsoft, σήμερα δημοσιοποίησε την αναφορά της για το τρίτο της οικονομικό τρίμηνο που τελείωσε στις 31 Μαρτίου. Η αύξηση τα κέρδη ήταν της τάξης των 31% (στα $5.23 δισεκατομμύρια) σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν. Τα έσοδα της εταιρίας ήταν επίσης ανεβασμένα κατά 13% στα $16.43 δισεκατομμύρια.

Αιτία για την εικόνα της εταιρίας οι καλές πωλήσεις του Office αλλά και οι θετική πορεία του xbox όπως και των Kinect χειριστηρίων. Το Windows 7 OS πάει επίσης καλά – η εταιρία λέει πως είναι το λειτουργικό σύστημα με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία, αλλά από την άλλη ο επιχειρηματικός τομέας αυτός έχει πτώση 4% στο τρίμηνο με το ποσό φτάνει τα $4.4 δις..

Η εταιρία με βάση το Redmond και το στέλεχος της, ο κύριος Peter Klein είπε πως “οι καταναλωτές αποκτούν τα Office 2010, Xbox και Kinect σε τρομακτικούς ρυθμούς” και πως “επιχειρήσεις όλων των μεγεθών αγοράζουν Μicrosoft πλατφόρμες και εφαρμογές.”

Η όλη αναφορά τριμήνου έχει μεικτά αποτελέσματα για τη Microsoft που είναι ευχαριστημένη για τις πωλήσεις του Office και των παιχνιδιών της αλλά οι απώλειες από το οnline τμήμα ήταν σίγουρα δυσάρεστες.

Και κάτι ιστορικό: για πρώτη φορά από το 1991, η Apple έχει περισσότερα κέρδη από τη: στα $5.99 δις. με έσοδα $24.67 δις. – η Microsoft στα $5.23 δις με $16.43 δις. έσοδα…