“Αν δεν πετύχει με τη πρώτη φορά, προσπάθησε ξανά…”

Αν δεν το είχατε ακούσει, το ξέρει ο Κορεάτης της LG το γνωρίζει σίγουρα. Έχει περάσει μια δεκαετία από το πρώτο Internet Fridge και η εταιρία πιστεύει πως είναι η ώρα να πάμε στο ‘Smart Refrigerator’.

Η LG ελπίζει πως δεν θα δει την αποτυχία του πρώτου Internet Refrigerator – είχε μια οθόνη 15.1” αφής και δυνατότητες κόμβου ψυχαγωγίας, και θα πετύχει ενάντια σε λύσεις όπως αυτές των Samsung και Electrolux.

Έτσι θα λανσάρει μια ‘γκάμα’ από συσκευές με τεχνολογία THINQ μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό σημαίνει ψυγεία, πλυντήρια, φούρνους ακόμη και σκούπες ηλεκτρικές συνδεδεμένες.

Τι κάνουν;

Οθόνη αφής που δίνει συνταγές με βάση τα όσα έχει το ψυγείο μέσα του, καθημερινό δελτίου καιρού και διαχείριση της συσκευής και της τροφοδοσίας του από μακριά. Χρήση του νυχτερινού ρεύματος και το είναι “Smart Grid-ready.” Αυτό σημαίνει πως αν κάτι πάθει η συσκευή, η εφαρμογή Smart Diagnosis application δίνει διαγνωστική πληροφόρηση και υπάρχει το ακόμη μια app που ονομάζεται Smart Adapt για να ψάχνει… firmware updates!

Θα πετύχει;

Σε πρώτη εικόνα είναι μια προσπάθεια της LG που έχει τη σημασία της και αξίζει να τη δεις αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από την τιμή που μέχρι στιγμής δεν την γνωρίζουμε. Στο λανσάρισμα του στην Κορέα το Smart Refrigerator ακούστηκε πως θα πάει και σε άλλες χώρες.

Αν δεν θέλετε πάντως την όλη “smart functionality” υπάρχει και άλλη πρόταση αφού είναι και το Gorenje iPhone από το 2008 που υπάρχει….