Η Amazon μείωσε το κόστος πολλών top τραγουδιών στο μουσικό ‘κατάστημα’ της με τα MP3 στα 69 σέντς: oups! το θα γίνει τώρα με το Apple iTunes;

Τα κατεβασμένα tracks είναι πλέον αρκετά προσιτά. Τώρα φαίνεται πως θα γίνουν πιο προσιτά…

Σε μια, τολμηρή είναι αλήθεια, κίνηση, η Amazon μείωσε κατά 20 σέντς την τιμή κάποιων από τα MP3 της. Η προσπάθεια είναι εμφανής και αφορά τον ανταγωνισμό με την Apple, της οποίας πρόσφατα το κατάστημα iTunes έχει εξελιχθεί σε κυρίαρχο μέσο. Η μειωμένη τιμή σημαίνει πως ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέρει πλέον και τραγούδια που είναι ψηλά στις πωλήσεις για τη μειωμένη τιμή των 69 σεντς.

Μια αναφορά στους LA Times σημειώνει πως το μερίδιο αγοράς της Amazon τα τελευταία δύο χρόνια σε αυτό το κομμάτι της αγοράς έχει φτάσει το 10% ενώ το Apple iTunes συνεχίζει να κατέχει το 70% – πάντα στις ΗΠΑ.

Ο χρόνος θα δείξει αν η μείωση τιμής θα έχει αποτέλεσμα ενώ ο κύριος Russ Crupnick, αναλυτής στο τμήμα ψηφιακής μουσικής του NPD Group, λέει, “ο μέσος καταναλωτής μουσικής ξοδεύει [στις ΗΠΑ] $46 το χρόνο σε ψηφιακή μουσική, η μισή δαπάνη από πέρυσι. Η ερώτηση δεν είναι αν μπορείς να πουλήσεις ένα κόστους 69 σεντ track. Είναι αν μπορείς να πείσεις τον καταναλωτή να ξοδέψει $69.”

Η μείωση για την Amazon έρχεται αμέσως μετά το λανσάρισμα της cloud-βασισμένης υπηρεσίας “music locker” τον Μάρτιο – κάτι που Apple δεν έχει προσφέρει ακόμη και ετοιμάζει.

Στα τραγούδια που προσφέρει η εταιρία προς 69 σεντς, περιλαμβάνονται και hit όπως το Lady Gaga “Judas”, το τραγούδι της Kelly Rowland “Motivation” και το Gorillaz’ Revolving Doors. Η Apple στο iTunes τα πουλά προς $1.29.

Αντίστοιχες είναι και οι τιμές στην Ευρώπη – για να δούμε τι θα γίνει με τη μάχη αυτή…