Μια τεράστια αύξηση στο traffic κίνηση στο Internet είχε ο πλανήτης χθες: οι πιο πολλοί οργανισμοί πάντως χειρίστηκαν το επιπλέον traffic χωρίς πολλά προβλήματα αν και το BBC έχασε στο website του το live video feed…

Καθώς η ζωή στους δρόμους του Λονδίνου σιγά, σιγά γυρνά στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, στον κόσμο της τεχνολογίας αρχίζει και αποκαλύπτεται τη αποτέλεσμα είχαν οι εξελίξεις στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο διαδίκτυο. Στο κάτω, κάτω, ήταν ο πρώτος διαδικτυακός γάμος στην ιστορία της βρετανικής Μοναρχίας…

Το βρετανικό BBC website, που συνήθως διαχειρίζεται… για πλάκα το επιπλέον traffic στο site του υπέφερε… Οι κανονικές σελίδες χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να φορτώσουν, ενώ ένα video από την τελετή κρασάρησε.

Το feed αντικαταστάθηκε από ένα “Error 500 – Internal Error” μήνυμα που έλεγε στους χρήστες πως “ίσως να συμβαίνει από υπερβολική κίνηση στο δίκτυο μας”. Τώρα τι δουλειά είχε το “‘ίσως”. Από την άλλη το YouTube live feed, το οποίο ήταν ουσιαστικά αυτό του BBC, συνέχιζε να δουλεύει.

Η εταιρία Broadcasting & Cable ανέφερε σημαντική αύξηση του web traffic στο Βόρειο Αμερική αν και η διαφορά ώρας σήμαινε πως ο γάμος έλαβε χώρα αργά τις πρωϊνές ώρες. Η εταιρία είπε πως ο video carrier Akamai, που χειρίζονταν τη μετάδοση των live streams για τα Fox News, CBS και περισσότερα από 20 μέσα, “ανέφερε κορυφαία στιγμή κίνησης τα 2.9 εκατομμύρια live streams κατά τη διάρκεια του γεγονότος.”

Το νούμερο αυτό για live και on-demand streams στη δίκτυο της Akamai δεν έχει αναλυθεί ακόμη σε νούμερα συγκεκριμένα και αναλυτικά, αλλά φαίνεται πως είναι στο ίδιο επίπεδο με τα 1.6 streams στους χρήστες της Akamai κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

Τα πρώτα νούμερα από το CNN δίνουν περίπου 575,000 live video streams από τις 10 ώρα. Εκείνη την περίοδο το CNN.com είχε 21.5 εκατομμύρια page views, νούμερο αυξημένο κατά 61% σε σύγκριση με τις προηγούμενες 4 Παρασκευές.

Αύξηση είχαν και τα Social networking site: το BBC News site λέει πως “ο David Beckham αναφέρθηκε σε 9,000 Facebook status updates μέσα σε 20 λεπτά από την άφιξη του. Η γυναίκα του Victoria μόλις έφτασε τις 5.000.”

Στα χθεσινά top 10 trending θέματα στο Twitter; Όλα είχαν σχέση με τα βασιλόπουλα…