Οι κατασκευαστές LED τσιπ εξέδωσαν τα αποτελέσματα τους για το πρώτο τρίμηνο του 2011, με τις κατασκευάστριες εταιρίες Epistar και Formosa Epitaxy (FOREPI) να βλέπουν να περιορίζονται κάτω από το 20% τα ποσοστά κέρδους τους λόγω μειωμένης χρήσης της κατασκευαστικής ικανότητας και των τιμών που πέφτουν…

Η Epistar ανέφερε κέρδη NT$4,565 (δολάρια Ταϊβάν) στο πρώτο τρίμηνο και αυτό είναι μια αύξηση 11.77% σε ετήσια βάση. Από την άλλη σε σύγκριση με το περιθώριο κέρδους του 35.77% την ίδια περίοδο πέρυσι το περιθώριο έπεσε στο 14.84%, ένα ιστορικό χαμηλό και κατώτερο των εκτιμήσεων.

Οι επιδόσεις αυτών των δύο εταιριών, της FOREPI και της Epistar έχουν έναν κοινό παρονομαστή τη χρήση μόνο του 50-60% των δυνατοτήτων παραγωγής, ποσοστό που θα αυξηθεί στο 60-70% το δεύτερο τρίμηνο. Η εταιρία Epistar όπως μεταφέρουν οι Digitimes, εκτιμά πως με την αύξηση παραγωγής θα αλλάξουν τα δεδομένα.

Το χειρότερο της τρίμηνο είχε και η FOREPI που επίσης αναμένει βελτίωση στο δεύτερο τρίμηνο σε ποσοστά και παραγωγή ενώ η επίσης ταϊβανέζικη Genesis Photonics πήγε καλύτερα από τον ανταγωνισμό.  Ανακοίνωσε κέρδη NT$1,037 εκατομμύρια, αύξηση 144% σε ετήσια βάση.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; πως οι εταιρίες πιέζουν για φθηνότερες LED λάμπες για τις τηλεοράσεις τους και ταυτόχρονα το πρώτο τρίμηνο του 2011 η ζήτηση ήταν μειωμένη…