Στο συνέδριο BlackBerry World το ανακοίνωσε η RIM: μαθαίνουμε λοιπόν πως το PlayBook tablet της εταιρίας σύντομα θα έχει κανονικές πλήρεις Facebook και Video Chat apps…

Το RIM BlackBerry World ξεκινά σήμερα αλλά ήδη έχουμε τα μεγάλα νέα για μια ‘οικογένεια’, αυτή των BlackBerry, αφού ανακοινώθηκε πως το BlackBerry PlayBook tablet θα λάβει μερικές νέες apps στο προσεχές μέλλον. Με αναβάθμιση OTA (over the air) update από σήμερα, όλοι όσοι έχουν ένα PlayBook – τι θα γίνει με την Ευρώπη; – θα λάβουν μια νέα Video Chat app, και αργότερα αυτό το μήνα, μια πλήρη Facebook app.

Video Chat: η Apple το ενσωμάτωσε με το FaceTime όταν ήρθε το iPad. Η Google έχει ενσωματώσει το δικό της video chat στα Android tablets και τώρα η RIM φτάνει στις ανταγωνίστριες. Το νέο Video Chat app θα έχει ένα “one-click” βίντεο και φωνή μέσω Wi-Fi, και οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν κλήσεις VOIP σε οποιονδήποτε με έναν τηλεφωνικό αριθμό ή ένα BlackBerry ID. Η app θα έχει πληθώρα δυνατοτήτων όπως το να διαλέγεις ανάμεσα σε βίντεοκλήση ή κανονική, mute/unmute, on-the-fly αλλαγή κάμερας, λειτουργία “Do Not Disturb” και λίστα κλήσεων.

Facebook: Με μια ‘official’ PlayBook app τον Μάιο. Η Facebook app θα έχει τα βασικά χαρακτηριστικά του Facebook και δυνατότητα για ανέβασμα βίντεο και φωτό από το PlayBook στο site κοινωνικής δικτύωσης. Θα υπάρχει και Facebook Chat (instant messaging).

Καλός ο ανταγωνισμός…