To OWLE Bubo έχει μια κάπως πιο… ολιστική άποψη για τις δυνατότητες λήψης βίντεο των smartphone. Θέλει να μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε steadycam για το κινητό. Χμμμ….

Το Bubo είναι ένας μηχανικός (video rig) από ένα κομμάτι αλουμίνιο που παρέχει καλό κράτημα για αυξημένη σταθερότητα και πολλαπλά σημεία προσάρτησης σε τρίποδα. Ακόμη, ένα ευαίσθητο μικρόφωνο και έναν φακό ευρυγώνιο – wide angle.

Οι λαβές του Bubo κρατάνε ένα σταθερό ενώ το βάρος του εξασφαλίζει καλά και σταθερά παναρίσματα. Υπάρχουν και τέσσερις οπές για τρίποδα και πρόσβαση στο dock connector αλλά και θύρα για ακουστικά.

Ο συνδυασμός 0.45x ευρυγώνιου/macro φακού διπλασιάζει την εικόνα του iPhone και προσθέτει αντίθεση και επιπλέον λεπτομέρεια ενώ η κατασκευή μπορεί να δεχθεί φακούς τρίτων κατασκευαστών-3rd party- (37 χιλιοστά) και φίλτρα (49χιλιοστά) με τον φακό macro να επιτρέπει κοντινά πλάνα.

Υπάρχει και προσαρμοζόμενο μικρόφωνο VeriCorder που εξέχει από το Bubo σαν ένα mini boom μικρόφωνο, οπότε αποκλείεται κατά λάθος να έχεις καλυμένο το μικρόφωνο, ενώ ένα cold shoe mount για αξεσουάρ, δέχεται μικρόφωνα shotgun, φώτα και άλλα αξεσουάρ.

Είναι λίγο περίεργο να το κρατάς αλλά, κάνει δουλειά…

Μέσα στο κουτί υπάρχει και θήκη, μαντηλάκι, καπάκι και θήκη σιλικόνης για το iPhone ώστε να κρατιέται σωστά στην κατασκευή. Οι εκδόσεις iPhone 4 και iPod Touch έχουν $169, και για το iPhone 3GS $159.

Δείτε το OWLE βίντεο και πάρτε γεύση…