Ονομάζεται “2011 Concorso d’Eleganza Villa d’Este”…

Και μόνο το όνομα σε προδιαθέτει για ιταλική εξοχή, ντίβες, ανοιξιάτικα τοπία και… γυαλισμένα τετράτροχα!

Στη Villa d’Este λοιπόν, κοντά στη διάσημη Λίμνη Como στη Βόρεια Ιταλία, κάθε χρόνο έχουμε το “Concorso d’Eleganza” στα όμορφα palazzo της περιοχής. Κανένα κοινό αυτοκίνητο, κάθε χρόνο με τα ομορφότερα concept cars και τα πιο γοητευτικά σασί. Για πρώτη φορά φέτος και μια δημοπρασία ενώ ο διαγωνισμός είναι γεμάτος καλλονές.

Την περασμένη χρονιά είχαμε την Zagato Alfa Romeo TZ3 Corsa – το πρωτότυπο που προηγήθηκε της ‘παραγωγής’ της TZ3 Stradale. Φέτος η Ferrari και η Pininfarina θξα δείξουν ένα νέο αυτοκίνητο όπως θα υπάρχουν τα Audi Quattro Concept, Infiniti Etherea, Rinspeed BamBoo και James Glickenhaus’ P4/5 Competizione.

Με την κωδική ονομασία Super America 45, έχει λάβει το όνομα της από τον κατάλογο της Ferrari με μοντέλα που στο παρελθόν έχουν βασιστεί στην 400, την 410 και πιο πρόσφατα την 575M. Αυτό το πρωτότυπο θα βασιστεί στην 599 GTB Fiorano, είναι παραγγελία ενός συλλέκτη από τη Νέα Υόρκη και θα έχει μοναδικά στοιχεία από το στούντιο Pininfarina.

Το ενδιαφέρον είναι πως η Super America 45 δηλώθηκε ως εξακύλινδρο αυτοκίνητο. Καθώς η Ferrari δεν έχει φτιάξει έναν V6 από τον καιρό της Dino 246 που σταμάτησε την παραγωγή πριν 37 αν ΔΕΝ είναι λάθος είναι ένα πείραμα.

Για μια πιο προσιτή Ferrari ala Boxter?!