Η Mitsubishi αποκάλυψε το ενδιαφέρον της στον πρόεδρο της FIA, τον δαιμόνιο Γάλλο Jean Todt για μια σειρά από ηλεκτρικά F1 μονοθέσια.

Η ιδέα είναι στα σπάργανα και θα περάσει πολύς χρόνος μέχρι να έχουμε… αθόρυβα – το εφιάλτης ! – μονοθέσια να κόβουν βόλτες στην πίστα, αλλά το ενδιαφέρον από την εταιρία σίγουρα δίνει στην ιδέα ένα ξεκίνημα.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι άνθρωποι της Mitsubishi έχουν μειώσει σημαντικά την ενασχόληση τους με τους αγώνες και αποσύρθηκαν από το 2009 Dakar Rally. Αυτή η κίνηση, σε συνδυασμό με κινήσεις και ιδέες που έθεσαν σε κίνδυνο την ύπαρξη της σειράς Lancer Evolution, έχουν προκαλέσει κριτική πως η Mitsubishi κινείται μακριά από τα μηχανοκίνητα αθλήματα.

Η εταιρία από τότε διαψεύδει όλα τα σενάρια και ισχυρίζεται πως Mitsubishi ενδιαφέρεται έντονα για αγώνες με ηλεκτρικά οχήματα και επιθυμεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών.

Ενδιαφέρον, να και α) πρέπει να… ξεχάσουν το ‘αθόρυβο’ του πράγματος και β) μάλλον θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να έρθει ένα ηλεκτρικό Evo στις αντιπροσωπείες…