Η εκδοτική εταιρία Barnes & Noble αποκάλυψε με μια αίτηση για της χθες Τετάρτη πως σχεδιάζει να ανακοινώσει μια νέα συσκευή e-reader στις 24 Μαΐου.

Η Barnes & Noble κατάθεσε την φόρμα Form 8-K στην αρμόδια αρχή (SEC) με βάση τους κανονισμούς για την εσωτερική πληροφόρηση – insider trading, όπως λέει το Reuters. Σύμφωνα με την αίτηση η εταιρία “έχει ενδείξεις πως θα κάνει ανακοινώσεις στις 24 Μαΐου 2011 και θα αφορά μια νέα συσκευή eReader σε συνάντηση με αναλυτές επενδύσεων την Τετάρτη.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η νέα συσκευή θα είναι τμήμα της φίρμας Nook. Όταν πρωτοβγήκε το Nook το 2009 είχα ηλεκτρονικό μελάνι και ήταν ανταγωνιστής του Amazon Kindle e-reader. Η Barnes & Noble εμφανίστηκε να εγκαταλείπει την στρατηγική του ηλεκτρονικού μελανιού και θα προκαλέσει το iPad με ένα tablet…

Την περασμένη εβδομάδα το κόστους $249 Nook Color έλαβε αναβάθμιση στο λειτουργικό του με νέο Google Android λειτουργικό και πλέον email, web browser και παιχνίδια.

Οι μετοχές της Barnes & Noble ανέβηκαν 14% την Τετάρτη και έκλεισε στα $12.01. Δύσκολες εποχές για τον εκδοτικό οίκο που χρειάζεται ενίσχυση αφού η μετοχή έπεσε 40% πέρυσι.