Αυτή η απίστευτη εξέλιξη κάποιες φορές σε… τρελαίνει. Καταφύγιο; το παρελθόν…

Για όσους ποθούν αυτή τη ζεστασιά και ειδικά τη την αίσθηση του ήχου που γεμίζει με όμορφο τρόπο τα αυτιά τους, η εταιρία MXL πρόκειται να λανσάρει το πρώτο USB μικρόφωνο με ribbon τεχνολογία. Με ένα vintage look που το κάνει να μοιάζει με το iconic RCA 77-DX των 1950s, το ΜXL UR-1 προσφέρει όπως λέει η εταιρία, ποιότητα CD και αναλογική σε ψηφιακή μετατροπή ενώ το αγοράζεις μαζί με Mixcraft LE λογισμικό εγγραφής.

Τα USB μικρόφωνα όπως το Meteor Mic της Samson Technologies και το Yeti Pro της Blue έχουν μεν το vintage look των κλασικών προγόνων τους αλλά το UR-1 της MXL – είναι το pro τμήμα ήχου της Marshall Electronics – προσφέρει σχεδίαση και ήχο ribbon: για την χρυσή εποχή του ραδιοφώνου.

“Είμαστε οι πρώτοι στη βιομηχανία που συνδυάζει την σημερινή τεχνολογίας ηχογράφησης με τον κλασικό σχεδιασμό μικροφώνου,” είπε ο κύριος της MXL Perry Goldstein. Το UR-1 USB Ribbon μικρόφωνο έχει διάφραγμα τεχνολογίας velocity dynamic ribbon σε μια εντελώς μεταλλική σχεδίαση. Και με φινίρισμα σε χρυσό και ασημί.

Χαρακτηριστικά; έχει 16-bit 44.1-48 kHz Delta Sigma αναλογική σε ψηφιακή μετατροπή με απόκριση συχνότητας 20Hz – 20kHz. Και βύσμα με ακουστικά για monitoring σε πραγματικό χρόνο.

Το διαστάσεων 222 x 114 χιλ. UR-1 έχει στη συσκευασία και θήκη και USB καλώδιο και μικρόφωνο ενώ θα κοστίζει τον Ιούνιο $499.95.

Smooth…