Φιλανθρωπία και τεχνολογία: μια όμορφη συνεργασία…

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας (World Photography Organisation – WPO) και η Sony θα συνεργαστούν με την οργάνωση Save the Children, για το βραβείο Focus Award της περιόδου 2011/12, η οποία ξεκίνησε στις 27 Απριλίου.

Κάθε χρόνο, ο WPO συνεργάζεται με κάποιο διεθνή φιλανθρωπικό οργανισμό για το ειδικό βραβείο Focus Award, το οποίο επικεντρώνεται στη χρήση της φωτογραφίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με κάποιο θέμα παγκόσμιας εμβέλειας.

Το βραβείο για το 2011/12 θα εστιαστεί στο έργο που επιτελεί η οργάνωση Save the Children σε περιπτώσεις καταστροφών, με σκοπό να αναδείξει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που δεν προβάλλονται επαρκώς και να τονίσει το σημαντικό ρόλο του Children’s Emergency Fund (Ταμείο Επείγουσας Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά) στην άμεση ανταπόκριση σε τέτοιες καταστροφές.

Ο Tatsuya Akashi, Αντιπρόεδρος του Τομέα Digital Imaging στη Sony Europe, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε το ανεκτίμητο έργο της οργάνωσης Save the Children και μπορούμε και προσφέρουμε μια φωτογραφική πλατφόρμα για να καταγραφεί η σπουδαιότητα αυτής της προσπάθειας».

Η Jasmine Whitebread, Chief Executive της οργάνωσης Save the Children International σχολίασε: «Ως μέλη της οργάνωσης Save the Children, είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία που εγκαινιάζουμε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας και τη Sony, με σκοπό να επιστήσουμε την προσοχή του κόσμου στα εκατομμύρια των παιδιών που πέφτουν θύματα καταστροφών κάθε χρόνο σε όλον τον πλανήτη. Το Ταμείο Επείγουσας Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, μάς βοηθάει να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε περιπτώσεις καταστροφών. Η οργάνωσή μας έχει ανταποκριθεί σε καταστάσεις ανάγκης σε όλο τον πλανήτη, όπως στην περίπτωση του σεισμού στην Αϊτή, των πλημμυρών στο Πακιστάν, στην επισιτιστική κρίση στον Νίγηρα, στο σεισμό και το τσουνάμι της Ιαπωνίας, αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις οι οποίες δεν εμφανίζονται στις τηλεοπτικές οθόνες. Η συνεργασία θα μας βοηθήσει να επισημάνουμε την σπουδαιότητα αυτών των «ξεχασμένων» περιπτώσεων στις οποίες απαιτείται άμεση επέμβαση και να σώσουμε ακόμη περισσότερες παιδικές ζωές».

Το πρόγραμμα Save the Children, το οποίο ανακοινώθηκε κατά την τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού Sony World Photography Awards 2011 στο Odeon της Leicester Square, θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου 2011, μαζί με το διαγωνισμό Sony World Photography Awards 2012.

Οργανωτής του διαγωνισμού Sony World Photography Awards, του κορυφαίου διαγωνισμού φωτογραφίας για σπουδαστές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, είναι ο WPO. Στους φιλανθρωπικούς οργανισμούς που συμμετείχαν στο θεσμό Focus Award τα προηγούμενα χρόνια, συμπεριλαμβάνονται η UNICEF και η πρωτοβουλία Prince’s Rainforests Project.