Η σειρά “Age of Empires” είναι μια σειρά από computer games και είναι ένα πραγματικά iconic κεφάλαιο στην παγκόσμια ιστορία του real-time strategy gaming. Η Microsoft είναι ο εκδότης των παιχνιδιών από το πρώτο κεφάλαιο, το αρχικό Age of Empires, που λανσαρίστηκε το 1997.

Ιστορικά πράγματα..

Στην ιστορία του franchise, πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα έχουν πουληθεί. Η Microsoft ετοιμάζει την επόμενη έκδοση της σειρά λοιπόν…

Με την ονομασία  Age of Empires Online (AoEO), θα λανσαριστεί μέσα στον χρόνο και το AoEO είναι μάλλον η πιο τολμηρή έκδοση στη ιστορία της σειρά παιχνιδιών. Αντί να ακολουθεί μια γνωστή φόρμουλα σταδιακών, τμηματικών αλλαγών στην ιστορία και τα γραφικά με τον ίδιο πυρήνα παιχνιδιού όπως τα προηγούμενα “Age of Empires”, το AoEO είναι τμήμα ενός παιχνιδιού multiplayer online flash, με… λίγο από real-time strategy καρτούν.

Το παιχνίδι είναι υπό δοκιμή – closed beta, εδώ και καιρό αλλά από χθες η Microsoft αφήνει όποιον θέλει να το δοκιμάσει σε beta και μέχρι το Σάββατο. Προφανώς αναζητώντας περισσότερους δοκιμαστές – beta testers. Όταν θα βγει τελικά το παιχνίδι, θα είναι δωρεάν και θα υποστηρίζει in-game αγορές.

Αν λοιπόν σας έπιασε η… αναπόληση ή θέλετε να δοκιμάσετε την beta μπορείτε. Από την άλλη το μεσημέρι αύριο του Σαββάτου θα κλείσει η ‘πόρτα’ για ένα διάστημα.

Θα αρέσει στους φαν της σειράς η αλλαγή;