Μια νέα έκδοση του  Google Earth για το Android λανσαρίστηκε πλέον και μπορεί ο χρήστης να απολαύσει μεγαλύτερη ποικιλία υπηρεσιών και, επιτέλους, να αξιοποιήσει τα Honeycomb tablet!

Η αναβάθμιση για το Honeycomb προσθέτει υποστήριξη για 3D κτίρια με υφές και μια action bar στο πάνω μέρος της app για ευκολότερη αναζήτηση. Διαθέτει ακόμη για το τους χρήστες το “fly to your location” που δίνει στο Google Maps μια λειτουργικότητα ενσωμάτωσης των Google Places, Panoramio photos και Wikipedia notations.

“Το να πας από ένα κινητό σε ένα tablet είναι σαν να πηγαίνεις από ένα κανονικό θέατρο σε έναν κινηματογράφο IMAX,” έγραψε το κύριος Peter Birch, Google Earth product manager στο Google Lat Long Blog.

Η αναβάθμιση αφορά τα Αndroid tablets και είναι διαθέσιμη για κάθε συσκευή με Android 2.1 (Éclair) και πάνω σαν λειτουργικό. Τα layers των δεδομένων από τη Wikipedia, Panoramio και Places δημιουργούν και έναν ενδιαφέροντα οδηγό.

Σε smartphone, τα layer βγαίνουν σε άλλο παράθυρο από το την 3D εικόνα που κοιτάς ενώ σε έκδοση tablet τα Wikipedia και Places βγαίνουν στο κυρίως παράθυρο χωρίς να χάνεις το που είσαι…