Τα σχέδια της Intel για έναν αναβαθμισμένο επεξεργαστή Sandy Bridge E ίσως έχει λάβει μια πληροφορία ‘έγκρισης’ σήμερα με το eBay να μας δείχνει ένα μοντέλο που δεν είχε λανσαριστεί μέχρι σήμερα….

Ένα οκταπύρηνο μοντέλο σε πρωτότυπη μορφή – engineering sample, που θα φτάσει αυτή την εβδομάδα και περιγράφεται σαν ένα Core i7 με την αρχιτεκτονική Sandy Bridge αλλά σχεδιασμένο για τη νέα Patsburg (που αναγράφεται κατά λάθος “Platsburg”) πλατφόρμα που αφορά το ακυκλοφόρητο Intel X79 chipset.

Μια X79 μητρική έχει σαν στόχο τους high-end χρήστες και enthusiasts με ένα εξωτερικό σύστημα χρονισμού – external clock speed generator, που επιτρέπει οι χρήστες να υπερχρονίζουν τον επεξεργαστή χωρίς να επηρεάζουν άλλα τμήματα του συστήματος όπως το SATA bus.

Η σχεδίαση δεν μπορεί να αναγνωριστεί σαν κάτι που αναπαριστά συγκεκριμένη κατηγορία επιδόσεων αφού τρέχει στα 1.6GHz, πολύ κάτω από τα 4GHz των σημερινών Core i7 και χωρίς Turbo Boost. Η σύνδεση LGA 2011 δείχνει πάντως πως κάτι καινούργιο αφού κανένας σημερινός επεξεργαστής Sandy Bridge δεν έχει το ίδιο layout.

Συνολικά η πλατφόρμα Sandy Bridge E επιτρέπει βελτιώσεις για performance users πέρα από το να είναι μια πλατφόρμα overclocking όπως μνήμη τεσσάρων καναλιών και extra cache για να επιταχύνονται τα tasks που δεν εξαρτώνται από τους πολλούς πυρήνες.

Η Intel επισήμως δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη του Sandy Bridge E αλλά αναμένεται να βγει στην αγορά το φθινόπωρο σαν το τελευταίο μοντέλο για τη σειρά Sandy Bridge, πριν αυτή αντικασταθεί από την Ivy Bridge, με σχεδιασμό για κατασκευή στα 22 nm και πιο καινοτόμο νέα αρχιτεκτονική για καθημερινούς χρήστες.

X-bit Labs]

Read more: http://www.electronista.com/articles/11/05/06/sandy.bridge.e.chip.appears.in.ebay.auction/#ixzz1LksaLjKa