Καθώς είναι σε εξέλιξη οι προσπάθειες για την ανεύρεση από την ιαπωνική εταιρία των ενόχων πίσω από τις επιθέσει στο PSN, η Sony σκέφτεται να προσφέρει μια αμοιβή σε όποιον έχει πληροφορίες που μπορούν να δώσουν τους υπεύθυνους για την μεγάλη επίθεση στο PlayStation Network…

Όπως λοιπόν λένε οι πληροφορίες, και καθώς σταδιακά επανέρχεται το PlayStation Network από τις κυβερνοεπιθέσεις,  η Sony όπως αναφέρεται έχει υπό σκέψη την προσφορά ανταμοιβής για όσους της δώσουν πληροροφίες για την ταυτότητα των hacker που είναι πίσω από τις επιθέσεις. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το All Things Digital. Η εταιρία δεν έχει ακόμη πάρει την απόφαση για το αν θα προσφέρει την ανταμοιβή αλλά και μόνο η αναφορά δείχνει πως υπάρχει… ανθρωποκυνηγητό σε εξέλιξη…

Αν το αποφασίσει αυτό τη ιαπωνική εταιρία, θα το κάνει σε πλήρη συνεργασία με το FBI και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου που θα έχουν την υπόθεση τους υπό τη δικαιοδοσία τους.

Σε γράμμα προς το αμερικανικό Κονγκρέσο η Sony εστιάζει στο διαβόητο γκρούπ των hacker Anonymous ως πιθανό ύποπτο και αναφέρει πως βρήκε φακέλους που είχαν την σήμανση “Anonymous” και “We are legion” (ένα σλόγκαν των Anonymous), στους  servers τους.

Οι Anonymous έχουν παραδεχθεί πως πλημμύρισαν τα Sony website με traffic, ένα είδος ‘επίθεσης’ που ονομάζεται distributed denial of service (DDoS), σαν μέρος της “OpSony,” μιας καμπάνιας εναντίον των αγωγών της Sony προς τον hacker George “GeoHot” Hotz, που έκανε το jailbreakingn του PlayStation 3.

Αρχικά το γκρουπ είχε είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην κλοπή δεδομένων αλλά σύμφωνα με τους Financial Times, δύο μέλη των Anonymous παραδέχονται πως υποστηριχτές του γκρουπ ήταν και που πήραν μέρος στην επίθεση της κλοπής δεδομένων.

“Ο hacker που το έκανε υποστήριζε τις κινήσεις της OpSony” είπε Anonymous hacker στους FT. Το επιβεβαίωσε δε και γνωστός Anonymous hacker, με τον κωδικό “Kayla,” στους FT.

Οι Anonymous έχουν εμπλακεί σε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των Visa, MasterCard και PayPal ενώ έχουν εμπλακεί και σε γεωπολιτικές μάχες σε Αίγυπτο και Ιράν…