Η κορεατική εταιρία έχει εργαστεί με την μια πρωτοπόρο εταιρία επαυξημένης πραγματικότητας, την Wikitude και το αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι ο 3D browser με την ονομασία AR browser που θα κάνει το ντεμπούτο του στο LG Optimus 3D smartphone.

Τι θα κάνει ο Wikitude 3D browser; Αρχικά θα επιτρέπει καλύτερη διαδραστικότητα ενώ θα επιτρέπει και διαδραστικότητα real-time με το περιβάλλον όπως και 2D AR εικονοποίηση αντικειμένων. Το 3D AR θα δείχνει τοποθεσίες, σημεία ενδιαφέροντος και αντικείμενα σε 3D και θα τα κάνει πιο εύκολα στο να διακρίνονται. Ο browser θα επιτρέπει και ανακάλυψη λεπτομερειών στον περιβάλλοντα χώρο με σύνδεση με άρθρα της Wikipedia αλλά και πληροφορίες από το Twitter – δείχνεις με το κινητό ένα κτίριο και πάνω στην εικόνα έχει πληροφορίες, εικόνες κ.ο.κ.

Το Wikitude 3D θα έχει πληροφορίες από 100 εκατομμύρια τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο ενώ θα χρησιμοποιεί και στοιχεία από 1000 παρόχους περιεχομένου. Ο browser υποστηρίζει και δώδεκα γλώσσες σήμερα που θα αυξηθούν στο μέλλον.

Το Wikitude 3D ‘κατεβαίνει’ από το LG World, το κατάστημα της LG ειδικά για εφαρμογές από τα μέσα Ιουνίου. Το LG Optimus 3D θα βγει στην αγορά το καλοκαίρι, πρώτα στην Ευρώπη…