Η Google ανακοίνωσε και το νέο Android 3.1 νωρίτερα στο event της, το I/O.

Εντυπωσιακό πάντως είναι πως το λειτουργικό βγήκε άμεσα στην – αμερικανική, δεν ξέρουμε που αλλού, αγορά, με τα tablet στην εταιρία Verizon, τα Xoom να το έχουν ήδη λάβει.

Η Google απέτυχε να ανακοινώσει το όμως στο συνέδριο της κάτι που περιμέναμε: το πότε το νέο λειτουργικό της θα βρεκεί σε άλλες συσκευές εκτός του Google TV, όπου θα βγει το καλοκαιράκι, αλλά και το Galaxy Tab 10.1, που θα έχει επίσης Android 3.1 στις επόμενες εβδομάδες.

Τι διαφορετικό έχουμε;

Ουσιαστικά το UI – το λειτουργικό inteface, είναι ίδιο. Δεν καταλαβαίνεις οπτικά τη διαφορά από το 3.0 στο 3.1. Μια σημαντική διαφορά είναι το μέγεθος των widgets. Πριν είχαν ένα μέγεθος preset, τώρα μπορούν να αλλάξουν και να τα μετασχηματίσει ο χρήστης όπως θέλει. Αλλά και το κουμπί home επιστρέφει στην αμέσως προηγούμενη homescreen και όχι την κύρια οθόνη.

Στις πρώτες δοκιμές φαίνεται να είναι ταχύτερος ο browser και ίσως βασική αιτία είναι η ενσωμάτωση της υποστήριξης για επιτάχυνση hardware γραφικών με αρκετούς χρήστες να λένε πως όλο το user interface είναι ταχύτερο και πιο άμεσο. Καλύτερη φαίνεται να είναι και η web browser ταχύτητα ενώ μια ακόμη αναβάθμιση του Android 3.1 είναι και το “check now” κουμπί στο system updates μενού όπου, λογικά, θα έχουμε καλύτερες ταχύτητες στην αναβάθμιση του software στο μέλλον.