Σήμερα Τετάρτη η Visa ανακοίνωσε πως θα πάει ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει ένα ‘παγκόσμιο ηλεκτρονικό πορτοφόλι’…

Η εταιρία ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να λανσάρει ένα σύστημα πληρωμής ‘one-click’ που επιτρέπει οι πελάτες της Visa να εισάγουν μια σειρά από στοιχεία και στη συνέχει να πληρώνουν online με ένα μόνο… κλικ.

Ο κύριος Jim McCarthy, επικεφαλής των προϊόντων της Visa, είπε πως η εταιρία προσπαθεί να απλοποιήσει τη διαδικασία για αγορά online ή μέσω ενός φορητού site, μια διαδικασία που σήμερα είναι κουραστική αφού κάθε φορά χρειάζεται να εισάγονται νούμερα και προσωπικά στοιχεία για μια online αγορά.

Σήμερα οι αγοραστές μπορούν να αγοράσουν πράγματα από ένα συγκεκριμένο site αλλά δεν μπορούν να το κάνουν σε όλο το διαδίκτυο.

Τα νέα χαρακτηριστικά της Visa μειώνουν τη πολυποικιλία των τρόπων με τους οποίους μπορεί να πληρώσει κανείς – είτε με Visa check κάρτα, είτε με PayPal άλλους τρόπους, με ένα log-in και κωδικό.

Η δε Visa ισχυρίζεται πως στους δικούς της “ασφαλείς server” οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν sign in για να πληρώσουν τις αγορές τους.

Οι άνθρωποι της Visa είπαν πως το σχέδιο σκοπεύει να το προωθήσει μέσω δύο αγορών της — αγόρασε τη PlaySpan, μια start-up που επιτρέπει σε άτομα να αγοράσουν εικονικά αγαθά σε παιχνίδια, και της CyberSource, μια εταιρίας e-πληρωμών. Οι άνθρωποι της Visa είπαν πως δουλεύουν με αρκετές τράπεζες για το project της αλλά δεν είπε ποιες.

Οι άνθρωποι της Visa πάντως έχουν και ανταγωνισμό με την American Express και άλλες εταιρίες πιστωτικών καρτών. Το ίδιο… παλεύουν και οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών. Να δούμε πως θα ξεκινήσει η όλη εξέλιξη.

Ουσιαστικά όπως είχαμε πει η Visa δοκιμάζει και το σύστημα ‘ηλεκτρονικού πορτοφολιού’, την τεχνολογία “near-field communication”.

Αν πάντως μια μεγάλη εταιρία το κάνει, θα ανοίξει και ο δρόμος για τους κατασκευαστές κινητών να ενσωματώσουν την NFC τεχνολογία…