Αν και έχουν πέσει στις εκτιμήσεις των αγοραστών, τα netbooks για πολλούς είναι μια επιλογή. Τι επεξεργαστή έχουν μέσα; το πολύ διπύρηνο…

Συνήθως δε χρειάζεται ένα πλήρους μεγέθους notebook ή desktop μηχάνημα για να βρεις επάνω έναν τετραπύρηνο. Βέβαια αυτό δεν θα κρατήσει και πολύ αφού με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε πως και η Intel και άλλες εταιρίες δουλεύουν πάνω σε τετραπύρηνους – και για Windows και για άλλα λειτουργικά.

Μια από τις εταιρίες που εργάζονται πάνω σε φτηνούς τετραπύρηνους είναι η VIA που ήδη προσφέρει στην αγορά τον διπύρηνο Nano X2. Ο διάδοχος; ο τετραπύρηνος επεξεργαστής με την ονομασίας QuadCore.

Ο νέος επεξεργαστής έχει δύο διπύρηνες μονάδες στο ίδιο κομμάτι πυριτίου. Αυτοί οι επεξεργαστές θα ταιριάζουν σε mini-ITX μητρικές σύμφωνα με το Tech Report.

Η δε VIA έχει δώσει και μερικές μετρήσεις για τον QuadCore όπου τον συγκρίνει με τον AMD E-350 APU. Ο QuadCore είχες καλύτερες επιδόσεις στο SysMark benchmark με 5% καλύτερες επιδόσεις από τον AMD ενώ προσφέρει και 28% καλύτερες επιδόσεις από τον E-350 στο CPUMark 99.

Το μοναδικό που είναι πρόβλημα για τον επεξεργαστή είναι το 27.5W TDP που είναι μεγαλύτερο του Atom με το 13W TDP και του Brazos με 9-18W. Το Tech Report λέει πως περιμένει να δει το QuadCore σε notebook με οθόνες 12-13″.