Η κορεατική Samsung ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια οθόνη με ανάλυση 2560 Χ 1600 στις 10.1”…

Είναι μια LCD σχεδιασμένη για tablets, και πλησιάζει την ανάλυση της Retina που έχουν τα iPhone 4 αν και σε περίπτωση που την οθόνη υιοθετήσει με αυτή την πυκνότητα pixel κάποια εταιρία, θα χρειαστούν μετατροπές.

Την οθόνη με την ανάλυση WQXGA θα αποκαλύψει η Samsung και η συνεργάτης της Nouvoyance στην έκθεση SID Display Week 2011 International Symposium, όπως λέει το TUAW. Η νέα οθόνη χρησιμοποιεί τεχνολογία RGBW PenTile που αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσα στο έτος.

Για την τεχνολογία PenTile η εταιρία ισχυρίζεται πως είναι 40% πιο οικονομική σε Full HD ανάλυση σε σύγκριση με τις κανονικές legacy RGB stripe LCD οθόνες. “Δεν υπάρχει άλλη εμπορικά διαθέσιμη οθόνη με τέτοια τεχνολογία στην αγορά σε ανάλυση και πυκνότητα pixel στις 10.1 ίνστες”, είπε ο Dr. Sungtae Shin, της Samsung Electronics.

Η εταιρία πάντως έχει… προτίμηση στις 10.1” αν και π.χ η Apple έχει μείνει στις 9.7”. Για να δούμε λοιπόν α) αν η εξέλιξη θα σηματοδοτήσει νέο iPad, με 2560 Χ 1600 – ή 2048 Χ 1536 pixel, και β) να καταλάβουμε τι έγινε με τις OLED AMOLED και Super AMOLED οθόνες της εταιρίας…

Γιατί όταν άλλες εταιρίες μιλούν για τραγική πτώση στα χαρακτηριστικά ο Κορεάτης σφύριζε αδιάφορα…