Αν και δεν είναι φορητές συσκευές από τη Magellan στην αγορά των μηχανημάτων πλοήγησης GPS…

Αν και είναι μια αγορά περίεργη – σε μεγάλο βαθμό αντικαθίστανται από εφαρμογές σε smartphone, η γνωστή εταιρία επιμένει με μια νέα σειρά που ονομάζεται eXplorist και έχει σαν στόχο πελάτες που περπατούν ή ασχολούνται με το orienteering ή γενικά… είναι του έξω και θέλουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μια ξεχωριστή συσκευή.

Όλα τα νέα gadgets στη σειρά έχουν οθόνη αφής στις 3”, μια κάμερα 3.2MP με αυτόματη εστίαση και δυνατότητα να ‘συνδέεις’ γεωδετικά εικόνες και βίντεο. Φυσικά υπάρχει και ηλεκτρονική πυξίδα αλλά και βαρομετρική ένδειξη υψομέτρου.

Στην κορυφή της σειράς είναι το eXplorist 710 που προσφέρει και off-road πλοήγηση ενώ το Magellan eXplorist GC είναι ένα κανονικό GPS με αποθήκευση δεδομένων (geocaching). Υπάρχει και παιχνίδι αναζήτησης… θησαυρού με GPS (!).

Στη νέα σειρά της Magellan υπάρχει και το iPhone ToughCase, μια θήκη που προσφέρει στο iPhone βελτίωση σήματος GPS και αδιάβροχη προστασία.

Κανένα από τα νέα Magellan δεν είναι είναι και ιδιαίτερα φτηνό με το πιο φτηνό να είναι το eXplorist GC ενώ το πιο ακριβό είναι το theeXplorist 710…