Πλήρεις εφαρμογές έχει ανακοινώσει η RIM για το PlayBook tablet της με επίκεντρο το Facebook και το Video Chat…

Οι νέες apps είναι αναβαθμίσεις απευθείας – OTA (over the air), και ο καθένας με PlayBook θα λάβει μια νέα Video Chat app, και μια κανονική, πλήρη Facebook app…

Video Chat: κάτι σαν το FaceTime για το iPad. Η Google έχει ενσωματώσει το δικό της video chat στα Android tablets και τώρα θα το κάνει και η RIM. Το νέο Video Chat app έχει δυνατότητα “one-click” βίντεο και voice over Wi-Fi, επιτρέποντας σε χρήστες να κάνουν κλήσεις VOIP σε όποιον έχει τηλεφωνικό αριθμό ή ένα BlackBerry ID. Η app έχει μια σειρά από βασικά χαρακτηριστικά και τη δυνατότητα να διαλέγεις ανάμεσα σε βιντεοκλήση και φωνητική κλήση. λίστα με επαφές, mute/unmute, on-the-fly αλλαγή κάμερας και ενημερώσεις για εισερχόμενες κλήσεις όπως και ένα “Do Not Disturb” mode.

Facebook: Μέσα στο μήνα που διανύουμε λογικά θα έχει έρθει πλήρης εφαρμογή για την πλέον δημοφιλή υπηρεσία social networking. Η Facebook app θα έχει τα πιο βασικά Facebook χαρακτηριστικά και έναν εύκολο τρόπο να ανεβάζεις βίντεο και φωτό από το PlayBook στο Facebook, όπως και Facebook Chat (instant messaging).

Δύσκολη η μάχη αλλά παλεύει η RIM….