Διευθυντικό στέλεχος της Nokia έχει απαντήσει σε φήμες πως η Microsoft ετοιμάζει μια πρόταση για το τμήμα κινητών τηλεφώνων της Φινλανδικής εταιρίας, λέγονται πως οι φήμες “είναι μακριά από την πραγματικότητα.”

Η Nokia και η Microsoft αποφάσισαν να συνεργαστούν από τον Φεβρουάριο σε μια προσπάθεια να ‘τα βάλουν’ με το Android.

Μέχρι στιγμής οι καρποί αυτής της συνεργασίας δεν έχουν φανεί αλλά από την πρώτη ημέρα υπήρχαν οι υπόνοιες πως είναι μια στρατηγικού τύπου αυτή η συνεργασία – μια δοκιμή της Microsoft για να αποκτήσει στη συνέχει τη Nokia…

Τα νέα από χθες έχουν αρχίσει να μεταδίδονται πως η Nokia θέλει να ξεφορτωθεί την Ovi φίρμα του. Από χθες ένας από τους ανθρώπους που έχουν εσωτερική πληροφόρηση, ο Eladr Murtazin έγραψε στο blog του (μεταφρασμένο από τα ρώσικα στο Unwired View): “Την άλλη εβδομάδα η Nokia θα αρχίσει διαπραγματεύσεις για την πώληση του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της στη Microsoft.

“Για σήμερα τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων δεν είναι δημόσια αλλά η συμφωνία μπορεί να κλείσει μέχρι το τέλος του 2011. Και οι δύο εταιρίες βιάζονται.”

Εξαγορά;

Η Microsoft έχει… ανοίξει το πορτοφόλι με την εξαγορά του Skype για $8.5 δις και υπάρχει η αίσθηση πως η Βallmer έχει όσα… χρειάζονται για να κάνει δική του Nokia.

Ο κύριος Mark Squires, Nokia PR στο Ηνωμένο Βασίλειο προσπάθησε να διαλύσει τις φήμες γράφοντας στοTwitter account: “We typically don’t comment on rumors. But we have to say that Eldar’s rumours are getting obviously less accurate with every passing moment.”

Όπου υπάρχει καπνός όμως…