Η τελευταία μήνυση κατά της Apple αφορά πατέντα και ειδικά τα προϊόντα που έχουν δυνατότητες Wi-Fi συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της σειράς των MacBook…

Η μήνυση κατατέθηκε από την εταιρία Linex Technologies που κατηγορεί την Apple για παραβίαση δύο πατεντών που έχουν σχέση με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή κεραιών: η πατέντα U.S. Patent No. 6,757,322, με τίτλο “Space diversity and coding, spectrum antenna and method;” και η πατέντα U.S. Patent No. RE 42,219, με την ονομασία “Multiple-input multiple-output (MIMO) spread spectrum system and method.”

Και οι δύο εφαρμογές αναφέρονται σε πληθώρα από σήματα που στέλνονται και λαμβάνονται ασύρματα με αριθμό κεραιών. Τα προϊόντα που είναι στο στόχαστρο από τη γκάμα της Apple είναι τα MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, AirPort Extreme και Time Capsule.

Η Apple δεν είναι η μόνη βέβαια που έχει καταγγελθεί από τη Linex, καθώς και η αντίπαλη κατασκευάστρια PC Ηewlett-Packard είναι στις υπο κατηγορίες. Προϊόντα της HP που κατονομάζονται στην καταγγελία είναι ποικιλία από PC, servers, και το MediaSmart LCD HDTV.