Το Digital Europe,  βιομηχανικό ‘σώμα’ που είναι πίσω από την πιστοποίηση HD Ready για τις τηλεοράσεις, απέρριψε την πιθανότητα πιστοποίησης με ειδική σήμανση για τις 3D-ικανές τηλεοράσεις.

Ο λόγος; πιστεύει πως δεν υπάρχει ανάγκη για ένα 3D Ready logo καθώς ξέρουμε ήδη τι σημαίνει 3D.

Μιλώντας στο 3D TV World Forum στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα, ο κύριος Markus Fritz της Digital Europe (πρώην EICTA), αποκάλυψε πως δεν θα προωθηθεί η δημιουργία και χρήση logo για 3D TV ως ένα βιομηχανικό στάνταρ και βασικός λόγος για το ότι είχε γίνει αυτό είναι πως οι HD τηλεοράσεις το χρειάζονταν καθώς το κοινό δεν ήξερα τη σημαίνει high definition.

“Πολύ μεγάλο μέρος της αντιληπτικότητας του 3D είναι αποτέλεσμα των κινηματογράφων και αυτό έχει κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του λανσαρίσματος του 3D στο σπίτι,” είπε ο Fritz.

“Το λανσάρισμα του HD ήταν πολύ πιο δύσκολο – το HD στην αρχή είχε αναγνωρισιμότητα στο 45%. Για το 3D αυτό είναι 90%.”

Όχι στη σήμανση

Το σύστημα σήμανσης HD είχε και αυτό τα ζητήματα του αφού δημιουργήθηκαν τέσσερις ετικέτες για να χρησιμοποιήσουν οι κατασκευαστές ανάλογα με τη specs των τηλεοράσεων. Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει με τις 3D.

“Θα υπάρξει μια σήμανση 3D Ready; Δεν το νομίζουμε γενικά. Δεν υπάρχει ανάγκη για 3D Ready σήμα – δεν είναι όπως το HD,” είπε.

“Σε θέματα διείσδυσης το 40-60% των μοντέλων τηλεοράσεων σήμερα είναι 3D ready”, είπαν οι ειδικοί…