YouTube: γιορτάζει τα έκτα του γενέθλια και μοιράζεται μαζί μας μεγάλους αριθμούς…

Το YouTube. Ναι, είναι μόλις έξι χρονών. Και η εταιρία λέει πως οι θεάσεις έχουν αυξηθεί 50% τους τελευταίους 12 μήνες κάτι που σημαίνει πως πλέον έχουμε 3 δις. views την ημέρα

Για να το δούμε ψύχραιμα: το comScore την περασμένη εβδομάδα είπε πως το σύνολο του Αμερικανικού κοινό έπιασε χονδρικά 5.1 δις θεάσεις μόνο τον Απρίλιο του 2011.

Ή όπως λέει σε blog post η εταιρία:

“That’s the equivalent of nearly half the world’s population watching a YouTube video each day, or every U.S. resident watching at least nine videos a day.”

Με άλλα λόγια είναι το αντίστοιχο το να βλέπει ο “… μισός πληθυσμός της γης ή κάθε ένοικος των ΗΠΑ τουλάχιστον εννέα βίντεο την ημέρα.”

Επιπλέον αξιοσημείωτο είναι πως το YouTube λέει πως έχει ξεπεράσει τις 48 ώρες βίντεο που ‘ανεβαίνει’ κάθε λεπτό – 100% αύξηση σε έναν χρόνο.

Η εταιρία λέει πως είναι τρεις οι αιτίες για την αύξηση: τα live streaming events, οι μεγαλύτερης διάρκειας λήψεις και οι γρηγορότεροι χρόνοι upload processing.

Σύμφωνα με το comScore’s Video Metrix, το YouTube είναι το κορυφαίο online σημείο με περιεχόμενο βίντεο. Μόνο τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, 142.7 million unique viewers, με δεύτερο το VEVO μ 55.2 million viewers, μετά το Yahoo Sites με 53.2 million viewers και 4ο το Facebook με 46.7 million viewers.