Τι κάνει κανείς για την πειρατεία;

Την κίνηση κάνει η εταιρία DATAROCK που έχει σαν όπλο της τα USB. Μια υπηρεσία που βρίσκει εφαρμογή στη Βραζιλία όπου USB drive χρησιμοποιούνται για να διακινούνται νομίμως οι ενοικιάσεις.

Οι μονάδες αυτές USB θα επιτρέπουν σε χρήστες να τοποθετούν τα drive τους και να κατεβάζουν μια ταινία με κόστος BRL 4.90 — είναι 2 BRL λιγότερα από ενοικίαση ενός DVD όπως λέει το Abril.com. Ένα 4GB drive μπορεί να χωρέσει έως και 5 ποιότητας DVD ταινίες και αναπαράγεται από έναν υπολογιστή ή μια τηλεόραση με USB. Χρησιμοποιείται ένα κώδικας που αυτομάτως ακυρώνει την ταινία μόλις σταματήσει ο… χρόνος.

Η αναφορές λένε για 100 μηχανήματα σε περιοχές με μεγάλη προσέλευση όπως εμπορικά κέντρα, σουπερμάρκετ και αεροδρόμια στο São Paulo, αλλά και τα 72 καταστήματα της αλυσίδας. Στόχος είναι 20.000 τερματικά σε όλη τη χώρα.

Η αναφορά του Emprendedor λέει πως το 40% των δήμων στη Βραζιλία δεν νοικιάζουν ταινίες ή κατεβάζουν παράνομα. Η χρήση των USB drive είναι κάτι διαφορετικό αλλά μένει να δούμε αν θα πιάσει.

Από την άλλη, ευτυχώς δεν έχεις το πρόβλημα των χτυπημένων δίσκων…