Ονομάζεται  Skillshare και έχει σαν στόχο να δημιουργηθεί μια ανοιχτή, online αγορά για offline τάξεις…

Ο συν-ιδρυτής της Skillshare κύριος Michael Karnjanaprakorn είναι καλό στο πόκερ και έχει μάλιστα συμμετάσχει στο  World Series of Poker πέρυσι…

Η ιδέα για το Skillshare του ήρθε όταν του ζητούσαν όλοι οι φίλοι του να διοργανώσει μαθήματα για αυτούς. Ο Karnjanaprakorn μαζί με τον συν-ιδρυτή Malcolm Ong έψαχναν για έναν τρόπο να “Φέρουν την επανάσταση της Εκπαίδευσης!” μετά από μια ομιλία με τον ειδικό δημιουργικότητας Sir Ken Robinson. Γιατί να μην κάνουμε τις πόλεις τάξεις και τους κατοίκους των δασκάλους;

Η Skillshare, που λανσαρίστηκε τον Απρίλιο και από τότε περισσότερα από 100 με το ‘εργαλείο’ αυτό έχουν φιλοξενήσει τάξεις για οτιδήποτε από κοσμήματα – “Crocheted Wire Jewelry Made Easy” – μέχρι και το να βγάλεις χρήματα – “How to Invest Your First $10,000“.

Τυπικά το κόστος συμμετοχής σε τέτοιες τάξεις είναι στα $50, από τα οποία το Skillshare παίρνει 15% μερίδιο. Τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα σε κάθε τύπου χώρο ενώ ο Karnjanaprakorn λέει πως ακόμη και εταιρίες το χρησιμοποιούν για μαθήματα marketing.

Στους δύο μήνες λειτουργίας οι περισσότεροι δάσκαλοι είναι στη Νέα Υόρκη αλλά έχει ενδιαφέρον η ιδέα…

Άλλα site όπως το Learnable και το Udemy επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να γίνει δάσκαλος online, αλλά το Skillshare ίσως έχει συνταγή όπως των Meetup.com, Eventbrite και Airbnb tick: online για offline συναλλαγές.

What is Skillshare? from Skillshare on Vimeo.