Στο συγεκριμένο τεύχος Superman αποκηρύσσει την αμερικανική υπηκοότητα. Είναι το τεύχος-ρεκόρ με αριθμό 900 τη Action Comics‘. Στο ειδικό αυτό τεύχος όμως δεν είναι μόνο αυτά που κάνει ο άνθρωπος-ατσάλι…

Ο Άνθρωπος από Ατσάλι θα φύγει για το βαθύ διάστημα και θα αντιμετωπίσει τον Lex Luthor που επιτέλους θα ανταμειφθεί για τη φιλοδοξία του και θα γίνει ‘θεός’.

Ο δε Superman κάνει ακόμη και… πάρτι με τη Lois Lane και φίλους από τον πλανήτη Κρύπτον. Μιλά για κοσμολογία και φιλοσοφία, και… εμβαθύνει πάνω στις επιλογές του και του κόσμου.

Είναι μια ακόμη ημέρα στη ζωή του πιο γνωστού αθάνατου στον κόσμο, σε ένα τεύχος που είναι γεμάτο από διασημότητες, τον χώρο των κόμικ και όχι μόνο.

Το τεύχος Action Comics No. 900 έχει ιστορίες από τον Paul Cornell του Doctor Who, τον Damon Lindelof του Lost, τονν σκηνοθέτη τουSuperman: The Movie Richard Donner, τον σεναριογράφο του The Dark KnightDavid S. Goyer και τον διευθυντή δημιουργικού της DC Comic, Geoff Johns.

Υπάρχει ποικιλία από εξώφυλλα των Adam Hughes καθε Alex Ross — του οποίου η καταπληκτική ανακατασκευή για την Action Comics του θρυλικού Νο 1 εξωφύλλου είναι πραγματικά cool.

Ένα γαλακτικό φινάλε του Cornell για το Superman: The Black Ring, με εικονογράφηση του Pete Woods και του Jesus Merino, στις περισσότερες από τις 96 σελίδες του αξίας $6 κόμικ.

Το τμήμα που δούλεψε ο Goyer με εικονογράφηση του Miguel Sepulveda, κλέβει την παράσταση στο Action Comics No. 900. Όταν ο Superman θα περάσει από μια διαδήλωση στο Ιράν για να συστρατευτεί με τους διαδηλωτές σε μια πράξη μη βίας, η αμερικανική κυβέρνηση θα τον χρησιμοποιήσει για διεθνή πολιτική. Ο Superman απαντά αποκηρύσσοντας την αμερικανική του υποψηφιότητα και θέτοντας τον εαυτό του πολίτη του σύμπαντος.

Σε μια θλιβερή, αν και ‘ριζοσπαστική κίνηση ειδικά αν σκεφτεί κανείς την ιδεολογία των δημιουργών του Superman Jerry Siegel και Joe Shuster, που ονειρεύτηκαν τον Superman για την Action Comics το 1938. Τότε τον έθεσαν ως Αμερικανό ήρωα και προστάτη κατά της τυραννίας.

Από όσα καταλαβαίνουμε ο Superman ανήκει σε όλους και η καλύτερη στιγμή στο τεύχος Νο 900 της Action Comics No. 900 είναι όταν ο Goyer το κάνει πλέον ξεκάθαρο για όλους…