Ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia Stephen Elop μας το λέει αυτό και στοιχηματίζει με το μέλλον της εταιρίας του στα Windows Phone, αλλά θέλει να βεβαιωθεί πως οι συνεργάτες του Symbian δεν θα εξαφανιστούν σε μια βραδία…

Ο Nokia CEO Stephen Elop κάνει αυτό που θεωρεί σημαντικό για να κατευνάσει τον… πανικό αφού με όλο τον ντόρο για τα ζητήματα των Nokia Windows Phone 7 εξελίξεων, πρέπει να ηρεμήσει τους συνεργάτες του. Ο Elop κάνει κινήσεις ώστε η Nokia να βεβαιώσει πως το Symbian δεν θα εξαφανιστεί ως πλατφόρμα σε μια νύχτα. Στην Κίνα μιλώντας στο Nokia Conversations blog, ο Elop είπε πως το Symbian θα λαμβάνει σημαντικές αναβαθμίσεις “τουλάχιστον μέχρι το” 2016.

Έδωσε δε έμφαση και στο ότι το Πεκίνο θα γίνει ένα από τα 4 μεγάλα σημεία Έρευνας και Ανάπτυξης για τα Windows Phone, αλλά και το παγκόσμιο R&D κέντρο για τα Nokia Symbian S30 και S40 συστήματα.

Αυτό σημαίνει πως η Κίνα θα γίνει η καρδιά των… Symbian προγραμματιστών που θα αναζητούν δουλειά – η Nokia περικόπτει 7.000 θέσεις εργασίας και μεταφέρει το φορτίο στην Accenture.