Έρχεται η ώρα για τα λεγόμενα “φορητά γραφικά νέας γενιάς”…

Το δοκιμαστικό της NVIDIA, η νέα έκδοση του Glow Ball demo είναι ένα demo που μας δείχνει τους ‘μυς’ της νέας γενιάς επεξεργαστών της εταιρίας, του  τετραπύρηνου επεξεργαστή Kal-El.

Το βίντεο δείχνει σε ένα πρώτο παράδειγμα τις δυνατότητες σε “true dynamic lighting” σε φορητές συσκευές και δίνει μερικούς εντυπωσιακούς υπολογισμούς φυσικής.

Στον φωτισμό έχουμε αντί για ‘έτοιμα’ στατικά φώτα, φωτισμό που κινείται, ‘ρέει’ και αντιδρά στο περιβάλλον — όλα με rendering σε πραγματικό χρόνο. Και μην ξεχνάτε, μιλάμε για tablet και smartphone κυρίως.

Η NVIDIA έκανε την επίδειξη σε ένα Honeycomb slate με ανάλυση 1280 x 800 και τα καρέ (frame rates)παρέμειναν ομαλά. Για να δώσει έμφαση στο ‘άλμα γενιάς’ που ισχυρίζεται πως έχουμε με τον Kal-El, η εταιρία έκλεισε δύο από τους τέσσερις πυρήνες για λίγο και έπεσε η επίδοση κάτω από τα 10 καρέ/δευτ.

Αυτό σημαίνει πως είναι οι υπολογισμοί που βλέπουμε απαιτούν τέσσερις πυρήνες εκτός από την 12πύρηνη μονάδα γραφικών που έχει η μονάδα γραφικών (GPU) της NVIDIA στον Kal-El.

Εντυπωσιακά πράγματα ενώ η εταιρία, όπως λέει το engadget, υπόσχεται και πως το κανονικό παραγωγής μοντέλο θα είναι 25% με 30% ταχύτερο από αυτό που είχαμε στην επίδειξη…