Υπάρχει μεγαλύτερο όνειρο από το να πετάξεις; Ίσως σε προσωπικό επίπεδο αλλά η αυτόνομη – χωρίς ένα σκάφος, πτήση είναι κάτι το μοναδικό.

Αντί να μιλήσουμε λοιπόν για τον 007 και τη “Thunderbolt” πάμε στη…

…περίπτωση που ζείτε στη Νέα Ζηλανδία. Εκεί ίσως να μπορείτε να δείτε τι κάνει το Martin Jetpack. Ένα μηχάνημα που επιτρέπει την πτήση μέχρι τα 5.000 πόδια – κάπου 1.5 χιλιόμετρα υψόμετρο. Το σημαντικό; το μηχάνημα που βλέπετε είναι έτοιμο για να βγει στην παραγωγή!

Το πειραματικό μηχάνημα του κυρίου Glenn Martin με ένα ανδρείκελο αντί για πιλότο έχει φτάσει τα 5.000 πόδια πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και στη συνέχεια έπεσε με ειδικό αλεξίπτωτο.

Είναι ένα αντικείμενο αγάπης για τον κύριο Martin που έχει επενδύσει τρεις δεκαετίες από τη ζωή του και $12 εκατομμύρια από τις αποταμιεύσεις τους και ένα ειδικό venture capital. Ελπίζεται δε πως οι τελευταίες εξελίξεις θα φέρουν περισσότερες επενδύσεις και θα οδηγηθεί σε μαζική παραγωγή.

Το Martin Jetpack ζυγίζει μόλις 115 κιλά και χρησιμοποιεί δύο πανίσχυρους κινητήρες “superfans” που επιτρέπουν το σύστημα να φτάσει τα 100 χλμ/ώρα με ταχύτητα ανόδου τα 1000 πόδια/λεπτό.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γρήγορο…