Την απόφαση της να συνεργαστεί με το μεγαλύτερο δίκτυο εθελοντών ανακοίνωσε η Sony: στόχο να έρθει στη ζωή μια ιδέα του κοινού…

Οι συνεργάτες της Sony μαζί με το YouthNet θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη του Open Planet Ideas concept – μιας εθελοντικής εφαρμογής που έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει την συμμετοχή..

Η Sony και το YouthNet, ανακοίνωσαν σήμερα τη συνεργασία για να δημιουργήσουν το “+U” (προφέρεται “plus you”), μια επαναστατική εφαρμογή που χρησιμοποιεί την βάση δεδομένων του YouthNet, το Do-it. Η νέα εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για κοινότητες και για να παραδώσει πραγματικές, ‘ρεαλιστικές’ προτάσεις και δράσεις εθελοντισμού σε ένα μεγάλο, ευαισθητοποιημένο κοινό. Στόχος της δράσης είναι να γίνει πιο δυναμικός και προσβάσιμος ο εθελοντικός.

Μια απλή, ‘επαναστατική’ app για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον…

Το “+U” (το προηγούμενο όνομα ήταν Greenbook) ήταν το τελικό concept που προήλθε από την καινοτόμα πλατφόρμα της Sony για crowdsourcing, το Open Planet Ideas, και θα είναι μια μοναδική εφαρμογή (application) που θα συνδυάζει πραγματικές ευκαιρίες εθελοντισμού και οφέλη σε επίπεδο κοινωνικής δικτύωσης και gaming.

Τι γίνεται;

Ένα ‘ταίριασμα’ των πιθανών εθελοντών με τοπικά projects. Θα χρησιμοποιείται γεω-τοποθέτηση (geo-location) και θα δίνονται πόντοι για τις εθελοντικές ευκαιρίες στις οποίες συμμετέχουν οι εθελοντές. Οι δε χρήστες μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μέσω κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook ενώ μέσω συμφωνίας με το YouthNet, η βάση δεδομένων του Do-θα παρέχει στο “+U” ένα ελεγμένο feed ευκαιριών για εθελοντισμό.

Καθώς το “+U” είναι ακόμη σε επίπεδο ανάπτυξης, με τη βοήθεια των πληροφοριών του Do-it και τη συνεργασία θα ‘στηθεί’ ο τελικός σχεδιασμός του συστήματος.

Η Sony και το YouthNet έχουν σαν στόχο να μοιραστούν μια έκδοση preview του “+U” στους ερχόμενους μήνες για δοκιμές και μόλις έχει ολοκληρωθεί η φάση αυτή το “+U” θα λανσαριστεί σαν μια open source εφαρμογή.

Η τελική έκδοση θα είναι έτοιμη στην IFA τον Σεπτέμβρη του 2011.

Το Open Planet Ideas συνολικά είναι μια καινοτόμος κοινωνική πλατφόρμα που ετοίμασε από τον Σεπτέμβρη του 2010 μαζί με τη WWF η Sony και έτσι το κοινό είχε τη δυνατότητα να μοιραστεί τις ιδέες της με την ιαπωνική εταιρία τεχνολογίας.

Για περισσότερα μπορείτε να δείτε στο www.openplanetideas.com

Στην προσπάθεια συμμετέχουν μια σειρά από προσπάθειες όπως το “The Teenage Cancer Trust”, το “Volunteering England”, το “IDEO”, το “Timebank”…