Χρειαζόμαστε εξαγωγές. Σωστά; Η αλήθεια είναι πως είναι η μια σημαντική ελπίδα και οι εξαγωγικές επιτυχίες των ελληνικών εταιρειών αμυντικού εξοπλισμού μας γεμίζουν με αισιοδοξία…

Όπως γράφει το defencenet.gr και μετά από σχετικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε και στον οποίο συμμετείχαν 16 εταιρείες από 12 κράτη εντός και εκτός της Ε.Ε, οι Ειδικές Δυνάμεις Καταστολής της Αστυνομίας της Βοσνίας, επέλεξαν για την προστασία τους 250 αλεξίσφαιρα γιλέκα νέας τεχνολογίας της ελληνικής εταιρείας Εlmon.

Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή αυτή, εκτός από την άψογη βαλλιστική συμπεριφορά τους, σε πολλαπλές βολές διαφόρων διαμετρημάτων όπως από τα υψηλής ταχύτητας επιθετικά βλήματα τύπου Τοkarev των κρατών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Ένωσης, έπαιξε το μικρό βάρος και η άνεση που προσέφερε το γιλέκο, φέρνοντάς το πρώτο σε προτίμηση στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τους τελικούς χρήστες.

Η ίδια εταιρία είχε μια ακόμη εξαγωγική επιτυχία στο Βέλγιο αυτή τη φορά αφού το ελληνικό αλεξίσφαιρο γιλέκο της ELMON επέλεξαν οι 160 αστυνομικοί του Τμήματος Haute Senne του Βελγίου ανάμεσα σε δεκάδες άλλα Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα αντίστοιχα προϊόντα στα πλαίσια του διαγωνισμού που διεξήχθη για την προμήθεια αλεξίσφαιρων γιλέκων.

Η επιλογή του ελληνικού προϊόντος έγινε μετά από αξιολόγηση και πραγματοποίηση βαλλιστικών δοκιμών στα υποψήφια γιλέκα. Το ελληνικό αλεξίσφαιρο γιλέκο της ELMON παρέχει προστασία όχι μόνο έναντι των πυροβόλων όπλων χειρός, αλλά εκτείνεται και σε άλλου είδους απειλές, όπως χτυπήματα από μαχαίρι, σύριγγας και θραύσματα χειροβομβίδας.

Είναι καιρός να αρχίσουμε να ‘φέρνουμε πίσω’ χρήματα που σε ποσά δις έχουμε δαπανήσει σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Συγχαρητήρια..