Αυτή τη φορά ένα ακόμη ‘γίγαντας’ του χώρου, η L-3 Communications που έχει προειδοποιήσει τους υπαλλήλους της πως hackers στόχευαν την εταιρία χρησιμοποιώντας στοιχεία από το σύστημα προσέλευσης SecurID, στοιχεία που εκλάπησαν από μια διαρροή που υπήρξε στην εταιρία RSA Security.

Είναι η δεύτερη επίθεση hacker που έχει σχέση με την παραβίαση στην RSA με την πρώτη να είναι αυτή της Lockheed Martin που όπως αναφέραμε έλαβε χώρα την Παρασκευή. Σύμφωνα με ένα email που διέρρευσε στο περιοδικό Wired, η εταιρία L-3 Communications έγινε στόχος ειδικών επιθέσεων με κύριο σκοπό να λάβουν οι χάκερ τις πληροφορίες αυτές.

Η L-3 δεν είπε αν οι hackers πέτυχαν στην επίθεση τους ή το τι σχέση είχε η L-3 SecurID στην όλη ιστορία. Η L-3 Communications είναι η όγδοη μεγαλύτερη εταιρία σε αμυντικό εξοπλισμό και παρέχει συστήματα για έλεγχο και διοίκηση – command-and-control, επικοινωνίες, κατασκοπία, επιτήρηση και αναγνώριση – communications, intelligence, surveillance and reconnaissance (C3ISR) στο Πεντάγωνο και υπηρεσίες πληροφοριών.

Η RSA είπε πως έπεσε θύμα “εξαιρετικά περίπλοκης” επίθεσης hacker και οι εισβολείς πέτυχαν να κλέψουν πληροφορίες που έχουν σχέση με το σύστημα αναγνώρισης δύο σταδίων SecurID της εταιρίας.

Μια ‘μη αναγνωρισμένη’ ξένη δύναμη είναι πίσω από την επίθεση στη Lockheed