Έχουμε ήδη πει και διαρκώς σας ενημερώνουμε για την επόμενη αρχιτεκτονική επεξεργαστών της Intel, τους Ivy Bridge chip.

Το αναβαθμισμένο roadmap που διέρρευσε πρόσφατα δίνει περισσότερες πληροφορίες από το προηγούμενο που έδινε για τους επεξεργαστές στα 22 νανόμετρα μόνο στοιχεία για τα desktop μοντέλα και ένα γενικό “Μάρτιος-Απρίλιος” χρονικό ορίζοντα.

Δημοσίως η Intel είχε πει πως θα ξεκινήσει να ρίχνει επεξεργαστές Ivy Bridge αργά το 2011 αν και η συνήθης πρακτική έδινε το 2012 ως πιο πιθανή χρήση σε κανονικούς υπολογιστές. Σήμερα το τρέχον χρονοδιάγραμμα σημαίνει πως μοντέλα επεξεργαστών για προσωπικούς υπολογιστές desktop και laptop σε Ivy Bridge θα έρθουν το ’12.

Δεν έχει δοθεί χρονοδιάγραμμα για τους notebook επεξεργαστές αλλά αναμένουμε και βασιζόμαστε στα όσα σας έχουμε πει.

Το λανσάρισμα θα σημαίνει με αυτούς τους χρόνους πως θα έχουμε κατασκευαστές να βασίζονται σε τεχνολογίας 32nm Sandy Bridge αρχιτεκτονική περισσότερο από το συνηθισμένο. Η Intel μάλλον το ήξερε και σχεδίαζε μια ‘ενδιάμεση’ έκδοση τους Sandy Bridge E, με περισσότερους πυρήνες και μεγαλύτερη μνήμη cache.

Εκτός από διαδικασία κατασκευής μικρότερη δηλαδή στα 22nm, οι Ivy Bridge θα έχουν και USB 3.0, PCI Express 3.0, και νέο chipset γραφικών για δυνατότητα DirectX 11 (OpenGL 4) και OpenCL 1.1.