Πανικός με τις εκδόσεις  στον κόσμο του μικρού πράσινου Android…

Σχεδόν τα 2/3 (64.6%) των συσκευών Android τρέχουν Android 2.2 ή Froyo, και άλλο ένα 21.2% τρέχει Android 2.1 ή Eclair, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των Android Developers.

Την τελευταία φορά που είχαμε δεδομένα το Android 2.3/2.3.3 ή Gingerbread δεν είχε παρά ένα 9.6% από όλες τις συσκευές Android.

Για τους Android developers, η παρούσα κατάσταση σημαίνει πως μπορούν να ξεχάσουν την υποστήριξη του παλαιού πλέον Android 1.5 και 1.6 που πλέον έχει πολύ μικρό μερίδιο στην αγορά. Από την άλλη δυστυχώς υπάρχει ακόμη κατακερματισμός στην αγορά: το Eclair χρησιμοποιείται ευρέως και το Froyo υπάρχει ακόμη ενώ το Gingerbread αρχίζει να προχωρά στην αγορά.

Αν προσθέσετε και τις εκδόσεις του Honeycomb (3.0 και 3.1), το Android ειδικά για τα tablets, και καταλαβαίνετε πως υπάρχει πως υπάρχουν πολλές εκδόσεις Android για υποστήριξη.

Ευτυχώς η Google αποφάσισε να… νοικοκυρέψει τα πράγματα και λογικά θα έρθει το   Ice Cream Sandwich (Android 4.0) στα τέλη του 2011 και θα υπάρχει MIA πλατφόρμα για κινητά και tablet.