Πόσο διασυνδεδεμένοι θέλετε να νιώθετε;

Ίσως να είστε από αυτούς που μπορούν να μπουν σε ένα δωμάτιο με 50 άγνωστους και να καταλήξουν γρήγορα με 50… νέους φίλους.

Από την άλλη αυτό είναι ένα ‘χάρισμα’ για λίγους. Και εδώ μπαίνει το Sonar!

Μια iPhone app που λανσαρίστηκε τον Μάιο και επιτρέπει να μπορούμε να ξέρουμε ποιος είναι στο δωμάτιο μαζί μας. Μόλις συνδεθούμε με τα accounts, μπορούμε να δούμε ποιοι έχουν κάνει check in στο Foursquare ή το Facebook Places, αλλά και ποιο έχουν γράψει στο Twitter ή το Facebook πως είναι στο χώρο. Μπορείτε δε να στείλετε και μηνύματα για να γίνει κανονικά η… σύνδεση!

Το Sonar δουλεύει επειδή “υπάρχουν άτομα που τα τελευταία 25 χρόνια ανεβάζουν στο internet τις ταυτότητες τους,” λέει ο δημιουργός της. H app δε δουλεύει είτε την έχουν σε λειτουργία άλλοι στα κινητά τους, είτε όχι αλλά τα άτομα αυτά πρέπει να κάνουν check in είτε στο Foursquare είτε στο Facebook Places και όπως έχουμε πει μόνο ένα μικρό ποσοστό χρησιμοποιεί της εφαρμογές οπότε περιορίζεται η όλη λειτουργικότητα.

Η εταιρία προσπαθεί να ενσωματώσει και geotagged tweets, Instagram φωτό και foodspotting εικόνες ενώ για το πως θα… βγάλει χρήματα, το σχέδιο είναι η ‘προωθημένη ορατότητα’ – promoted visibility.

Αν μια εταιρία έχει ένα συνέδριο και θέλει τα στελέχη της να είναι στην κορυφή κάθε “most relevant” λίστας, θα πληρώνει το Sonar για να γίνει αυτό. Κάτι σαν τα Twitter promoted tweets.

Κάτι σαν Shazam για ανθρώπου; Δεν είναι κακό…