Τι χρειάζεται μια πολυκατοικία ειδικά σε περιοχές που έχουν ηλιοφάνεια; Μα σωστή σχεδίαση και λίγο χώρο για χαλάρωση…

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Rojkind Arquitectos έστειλε στο archdaily το σχέδιο του με την ονομασία ‘High Park’. Μια κατασκευή των 13.000 τ.μ, μεικτής χρήσης που ετοιμάζεται στην πόλη Monterrey του Μεξικού.

Το High Park βρίσκεται στα προάστια της πόλης Monterrey και είναι περιτριγυρισμένο από μια μεγάλη περιοχή φυσικού κάλους την Majestic Sierra Madre Oriental Range. Σχεδιάστηκε για να εκμεταλλεύεται την περιοχή και να ‘δένει’ με αυτήν.

Σεβασμός στην κίνηση των πεζών, αίσθηση ηρεμίας και ενσωμάτωση με την κοινότητα αλλά και, κυρίως, δημιουργία δημόσιου χώρου. ΔΕΝ ήθελαν το μάξιμουμ των τ.μ για πώληση και εκμετάλλευση αλά δημιουργήθηκε “…δημόσιος χώρος που όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν”, όπως είπε ο κος Gerardo Salinas, συνέταιρός της rojkind arquitectos.

Για να αντισταθμιστεί ο δυνατός ήλιος οι πλάκες από το πάτωμα κινούνται η μια σε σχέση με την άλλη ώστε να υπάρχει παιχνίδι με το φως και τις σκιές ενώ χρησιμοποιήθηκε τοπική πέτρα και τεχνίτες από την περιοχή δούλεψαν για την κατασκευή – η όψη του κτιρίου αλλάζει ανάλογα με την ώρα και τη θέση του ήλιου.

Επιπλέον, τα διαμερίσματα έχουν μικρή δική τους ΄ταράτσα’ κάτι που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι τυχεροί ιδιοκτήτες/ένοικοι.

Σωστό, λειτουργικό, οικολογικό, ‘βιώσιμο’. Εμείς τι κάνουμε/κάναμε με παρόμοιες θερμοκρασίες;

Αρχιτέκτονες: Rojkind Architects
Τοποθεσία: Monterrey, Mexico
Υπεύθυνος σχεδιασμού: Michel Rojkind
Ομάδα Project: Alonso de la Fuente, Michelle López, Carlos Alberto Ríos, Yasser Salomón, Carlo María Ciampoli [3D Consultant], Rafael Cedillo, Felip Navarro, Alejandro Argumedo, Hazael Ortiz, Andrea León
Μηχανικοί: Studio NYL
Χώρος κατασκευής: 13.000 τ.μ
Κατάσταση: Υπό κατασκευή
Χρονολογία Σχεδίασης: 2010

Renders σχεδίων: © , © Glessner Group

High Park / Rojkind Arquitectos