… και μάλιστα το βίντεο ‘κατευθύνεται’ στα social media site.

Με τη σμίκρυνση στην σύγχρονη τεχνολογία δεν είναι περίεργο που επιστήμονες στην εταιρία ZionEyez στο Seattle των ΗΠΑ δουλεύουν πάνω στο Eyez. Είναι ένα ζευγάρι γυαλιών που ενσωματώνει μια μικροσκοπική κάμερα που μπορεί να τραβήξει βίντεο μέχρι και σε 720p. Και μάλιστα η μετάδοση της εικόνας γίνεται ασύρματα σε social media site.

H ZionEye ονομάζει το Eyez “… μια νέα επανάσταση στην τεχνολογία social media technology,” και επιτρέπει στον… gadgetfreak που το φορά να μεταδίδει εικόνες μέσω Βluetooth στην Eyez app σε ένα iPhone και Android μηχάνημα. Από εκεί και πέρα το βίντεο μπορεί να streamαριστεί μέσα από ασύρματα δίκτυα online και έτσι να μπορείς να το δεις online.

Εφικτό είναι και το streaming live HD βίντεο ενώ τα γυαλιά έχουν επάνω τους μνήμη στα 8GB αλλά και mini-USB θύρα. Επιτρέπεται δε σε χρήστες να εγγράφουν και να μεταφέρουν για μοντάζ και μετάδοση τα βίντεο τους.

Τα Eyez για την ώρα βέβαια δεν είναι διαθέσιμα αλλά είναι σχέδιο Kickstarter και αν υπάρξουν αρκετοί τέτοιοι επενδυτές τότε θα μπορέσει να προχωρήσει και η τελική παραγωγή. Μέχρι σήμερα 58 χρηματοδότες έχουν επενδύσει $9,745 με στόχο τα $55.000 σε 56 ημέρες.

Σίγουρα συναρπαστική ιδέα που εξαρτάται από το καλό streaming και βέβαια, σε μελλοντικό πλάνο, θα είναι το απόλυτο social media εργαλείο…