Η Nintendo ανακοίνωσε το νέο 3DS download κατάστημά της. Ονομάζεται 3DS eShop και λανσάρεται από σήμερα…

Επιπλέον δε, δίδεται ένα δωρεάν αντίτυπο του NES classic Excitebike σε όσους είναι από τους πρώτους που θα ‘κατεβάσουν’ κάτι από το app store της εταιρίας.

Η Nintendo μιλά εδώ και καιρό – από τον Μάρτιο δηλαδή, για ένα 3DS eShop και οι καθυστερήσεις έχουν σίγουρα επηρεάσει αρνητικά την άποψη των καταναλωτών – άλλωστε το 3DS έχει μήνες που είναι στα καταστήματα.

Το νέο Nintendo eShop λοιπόν, θα παραδώσει και αναβαθμίσεις παιχνιδιών για Gameboy, Gameboy Colour και το DS. Επιπλέον θα υπάρχουν trailers ταινιών και λεπτομέρειες για τίτλους που θα έρθουν για το 3DS .

Η προσφορά για μια δωρεάν έκδοση 3D του NES classic Excitebike (αρκεί να κάνει κανείς αναβάθμιση πριν τις 7 Ιουνίου) και η ευκαιρία για αγορά της έκδοσης για GameBoy του Super Mario Land θα αρέσει στους hardcore Nintendo φαν ενώ το 3DS δεν πηγαίνει ακριβώς όπως θα ήθελε η εταιρία.

Η αναβάθμιση θα δώσει στα μηχανάκια ένας ειδικό 3DS web browser και το Pokedex 3D, ώστε οι παίκτες Pokemon να βλέπουν τα φανταστικά τους… κατοικίδια σε 3D.

Τώρα πόσο ένα Pokémon σε 3D θα βοηθήσει στις πωλήσεις όταν φτάνει και.. πανίσχυρος ανταγωνισμός με ‘επαυξημένη πραγματικότητα’ και Android συμβατότητα μένει να το δούμε.

Για ποιο λόγο η Nintendo εμμένει σε ‘κλειστά’ συστήματα, είναι ένα ερώτημα – και στοίχημα…