Εδώ και λίγες ώρες η Νintendο μας αποκάλυψε το μηχάνημα που μέχρι πριν από λίγο καιρό είχε την ονομασία Project Cafe.

H Nintendo σχεδιάζει να λανσάρει το σύστημα την 1η Απριλίου του 2012 χωρίς να έχει ορίσει τιμή.

Το μηχάνημα είναι η κονσόλα νέας γενιάς με την ονομασία Wii U και είναι ένα νέο σύστημα με πιο χαρακτηριστικό το χειριστήριο της. Το σύστημα περιλαμβάνει λοιπόν ένα χειριστήριο με οθόνη αφής στις 6.2”. Και τι κάνει η οθόνη; Όχι μόνο περιλαμβάνει επιπλέον περιεχόμενο για το παιχνίδι αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να μεταφερθεί το παιχνίδι στο χειριστήριο. Φορητό gaming μέσα στο σπίτι, λέει η ιαπωνική εταιρία.

Το χειριστήριο θα περιλαμβάνει και μικρόφωνο, κάμερα, επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο. Και αν νομίζετε πως η Nintendo έχει εγκαταλείψει τον hardcore gamer, για τα δικά της… χαριτωμένα στην έκθεση αποκαλύφθηκαν από 3ες εταιρίες τα Madden, Ninja Gaiden, Batman: Arkham City, και Ghost Recon. 

Στη παρουσίαση που είναι σε εξέλιξη μετά από ένα βίντεο-μοντάζ βγήκε και ο πρόεδρος της Electronic Arts John Riccitiello και σημείωσε πως είναι και η πρώτη φορά που παρίσταται κάποιος από την εταιρία στη βασική ομιλία της Nintendo E3. Ο Riccitiello είπε πως το Wii U θα λειτουργεί με τους τίτλους της EA Sports όπως το Madden NFL με χρήσης όπως playcalling και pre-snap ρυθμίσεις.

Η κονσόλα δίνει εικόνα 1080p – επιτέλους μετά από… 4-5 χρόνια! – και σε βίντεο στην παρουσίαση η εταιρία έδειξε και web browser όπως και video chat δυνατότητα. Σε εξέλιξη και ένα Super Smash Bros. παιχνίδι που θα παίζεται ταυτόχρονα με το Wii U και το Nintendo 3DS φορητό. Το Wii U θα υποστηρίζει και τα σημερινά χειριστήρια Wii, το Wii balance board και άλλα Wii περιφερειακά είπε ο Nintendo president κος Satoru Iwata.

Περισσότερα εδώ