…πως περνούν τα χρόνια.

Δεν τις πολυσυνηθίζουμε αυτές τις ειδήσεις με… ‘τεχνολογικά γενέθλια’ αλλά είναι κάτι που έχει τη σημασία του. Δεν σας φαίνονται πολλά τα χρόνια;

Σήμερα λοιπόν είναι η 40η επέτειος για το email – κάτι που σημαίνει πως είναι ένας ρηχός, ρομαντικός αλλά εγκεφαλικός Δίδυμος. Αν πιστεύετε σε αυτά.

Το 1971 λοιπόν ο μηχανικός Ray Tomlinson έστειλε ένα email από έναν υπολογιστή σε έναν άλλον. Ο άλλος υπολογιστής ήταν δίπλα του και το μήνυμα έγραφε “QWERTYUIOP”.

Σαράντα χρόνια αργότερα έρευνα από την Sky Broadband δείχνει πως το 91% των Βρετανών π.χ έχουν έναν λογαριασμό email με τον μέσο άνθρωπο να στέλνει 24 emails την ημέρα.

Περισσότερο από το μισό του πληθυσμού δεν έχει γράψει ένα χειρόγραφο γράμμα στους τελευταίους έξι μήνες και περισσότερο από το μισό θα προτιμούσε να στείλει ένα email από το να σηκώσει το τηλέφωνο.

Επίσης στη Βρετανία – τι να κάνουμε, για δείγμα, βλέπουμε πως το 21% έχουν πρόσβαση στα email τους στο δρόμο από κινητά. Τάσεις.

Η ίδια έρευνα ρώτησε τους πολίτες με τι ΔΕΝ μπορούνε να ζήσουν. Το ευρυζωνικό internet είχε την υψηλότερη θέση και ακολουθούσε η σοκολάτα, το αλκοόλ, το σεξ και τα κινητά.

Όσο για τους λόγους που ήθελαν το Internet σπίτι, η οικονομία χρόνου (78%) και η ευκολία ζωής (70%) είναι στις κορυφαίες θέσεις.