Τα φωτεινά μυαλά στο MIT, έχουν βρει μια εναλλακτική σχεδίαση για μπαταρίες. Η σχεδίαση θα μπορούσε να παρέχει μια ελαφριά και φθηνή εναλλακτική στις σημερινές μπαταρίες.

Η νέα μπαταρία βασίζεται σε μια καινοτόμο αρχιτεκτονική που ονομάζεται ‘semi-solid flow cell’. Η αρχιτεκτονική αφορά σωματίδια που είναι ‘στον αέρα’ σε ένα υγρό που ρέει στο σύστημα. Τα αρνητικά και τα θετικά ηλεκτρόδια αποτελούνται από σωματίδια που βρίσκονται μέσα σε υγρό ηλεκτρολύτη.

Σύμφωνα με εργασία που ετοίμασε ο κύριος Mihai Duduta και ο προπτυχιακός φοιτητής Bryan Ho, εργασία που δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου στην έκδοση Advanced Energy Materials, η μπαταρία ξεχωρίζει την αποθηκευόμενη ενέργεια μέχρι να είναι απαραίτητη και την ‘δίνει στο σύστημα σε διαφορετικές περιοχές.

Αυτό μπορεί να μειώσει το μέγεθος και το κόστος μια πλήρους μπαταρίας μαζί με τη δομή της και τα σημεία σύνδεσης στο μισό.

Άλλο πλεονέκτημα είναι πως το σύστημα επαναφορτίζεται με το να διώχνει υγρό και να φέρνει νέο υγρό που μόλις φτάνει στο σύστημα.