Το επόμενο όχημα της εταιρίας με κινητήρα στο κέντρο θα αφορά μια πληθώρα από μοντέλα σε όλες τις… οικογένειες της εταιρίας.

Το όλο project έχει πολλά χρόνια που είναι στα… σκαριά αλλά καθώς η διαδικασία προχωρά σε παραγωγή, το Autocar μεταφέρει μερικές λεπτομέρειες ακόμη.

Η όλη πλατφόρμα αναμένεται να φέρει σε παραγωγή μια έκδοση σε κανονική δρόμου εκδοχή του εικονιζόμενου Volkswagen BlueSport. Το πρωτότυπο και το όλο πρόγραμμα ξεκίνησε με πριν λίγα χρόνια όπως και το Audi R4 και η αναβίωση της Porsche 550.

Ενώ και η Audi και η Porsche αναμένεται διάθετουν στη γκάμα τους τετρακύλινδρους κινητήρες στα 2.0 λίτρα, οι κινητήρες στα οχήματα θα είναι τελικά ένας σε σειρά για την Audi και ένας boxer για την Porsche.

Το R4 φήμες λένε πως θα έχει έναν κινητήρα πετρελαίου ενώ η VW αναμένεται να ξεκινήσει με έναν 1.4 λίτρων τούρμο τετρακύλινδρο. Η ισχύς θα κυμαίνεται από 170 έως και 380 ίππους.

Τώρα για τις τιμές είναι ένα άλλο ζήτημα με τη Volkswagen να στοχεύει τον Mazda MX-5, την Audi το BMW Z3 και την Porsche να λαμβάνει την κορυφαία θέση ως μια λύση κάτω από την next-gen Boxster.

Μάλιστα…